2 weken België met 4 maanden oude baby

Ares

Beste medefietsers
Ik leerde deze site kennen via de fiets- en wandelbeurs, waarvoor dank!
Mijn vrouw en ik zouden graag met onze zoon een fietsvakantie doen. Het fietsen zelf gaat al vrij goed, het materiaal is ook al binnen. Enkel voor de slaapgelegenheden ben ik wat in de war.
5 jaar geleden ben ik met een vriend naar Marseille en terug gefietst en heb ik geen 1 camping op voorhand vastgelegd. Er was overal plaats voor ons.
Nu kijk ik echter eens rond en zie ik dat de campingdichtheid in België toch wat lager ligt. We zoeken rond de 60km per dag te blijven dus zou het niet fijn zijn om er op het einde nog 20km aan te moeten breien.
Zijn er mensen met ervaringen van op het erf van een boer te kamperen? Wassen behoort dan helaas niet tot de mogelijkheden vrees ik? Of zijn er andere oplossingen waar ik niet direct aan denk?
Alvast bedankt!
Y.

Ares

Dankjewel voor de reacties.
Ik denk dat als ik de route wat wil blijven volgen, we inderdaad ook vaak een hotelletje zullen moeten nemen. Hoewel ik dat zoveel mogelijk wil vermijden :). Ik zal voor campings al zoveel mogelijk op voorhand kijken
Wij dachten ook aan 3 fietsuren, 2 in de voormiddag en eentje in de vroege namiddag. Aangezien de fietskar achter onze tandem hangt, halen we hier toch nog 20km/u mee en zouden we dus zo aan 60 komen.

Om op jouw vragen te antwoorden Bram. We hebben een 2persoons fietskar van Croozer met de betere vering, waar ook een baby hangmatje in hangt. Dit zou geschikt zijn vanaf 1 maand, maar hebben wij (al wandelend) de eerste keer gebruikt toen hij 6 weken was. Nu weten we dat hij niet liever doet dat in de fietskar zitten. Als hij weent, stopt hij direct als je 1 straat verder bent. Ook valt hij in slaap als we met de kar door de bossen/over kasseien/door los zand enz. gaan lopen.
We kunnen bagage steken in de bagageruimte van de fietskar en zijn verzorgingstas komt naast hem. Ook hangen we 4 fietstassen aan de fiets.
Ik heb een klein vouwbaar kuipje voorzien om hem wat in te wassen, moest het op de campingaccomodatie niet al te best gesteld zijn.
Omdat hij nog volledig op borstvoeding zit, maakt dit het ook wel wat gemakkelijker. Vorige week fietsten we bv. 71km in 2 stukken. Het eerste stuk moesten we even onderbreken voor een eet- en ververspauze. Dan namen we een grote familiestop van 5 uur en reden we weer terug in 1 stuk. De fietsdagen zelf zouden dus geen probleem mogen zijn.
Enkel de overnachtingen.... :)

Bratsh

Beste,

Wij fietsen met onze dochter sinds ze 9 maanden is, mits een goede voorbereiding (en internet) hebben we nog nooit een probleem gehad ivm overnachtingen. Wat wel al is voorgekomen is dat we een hotel nemen ipv camping.

Onze ervaring is dat we trachten ofwel 40km ofwel 3 fietsuren per dag te overbruggen, op deze manier blijft het voor iedereen spannend.

Je moet er gewoon niet tegenop ziet en een beetje meer voorbereiding in steken dan komt het allemaal wel goed.

Grz,

Tim

Bram

Hey,

Hoe doe je dat met zo'n kleintje ? die van ons gaat ondertussen ook wel mee fietsen maar op 4 maand vond ik dat toch niet evident.

Ik zou in eigen land toch wat plannen denk ik, sommige campings in minder toeristisch gebied zijn niet echt proper, dat is in Frankrijk beter vind ik.
Om daar dan toe te komen met een baby dat zou ik toch niet zien zitten.

Op een erf deed vroeger nog eens en dat viel goed mee, heel vriendelijk, zou ik met baby toch ook weer niet zien zitten, nuja, mss ben ik gewoon niet zo avontuurlijk ingesteld, dat kan wel.