via algarviana portugal

Anonymous

Heeft er iemand deze route al eens gedaan?
hoe zit het met de slaapgelegenheid daar, ik hoorde dat er niet veel campings zijn maar is vrij camperen een mogelijkheid, of is dit af te raden?
Welke manier daar geraken (startpunt cabo de sao vicente) als ik liever niet vlieg?
eigenlijk is dat een wandelpad welliswaar 300 km maar is dat ook goed te doen met de fiets met bepakking?

hoor het graag van jullie!!

bestaat daar eventueel ook een gps route/track van?

fietserke

jj

oké terug wakker, vanuit het westen is het goed te volgen tot aan een bepaald punt.

fietserke

bedankt!

jj

indeed met een bepakte fiets, zowel voor- als achtertassen, wij zijn in mei geweest en het was lekker weer. vrees dat juli en augustus wel zeer heet zullen zijn.
ben voorstander van kaartlezer en dus een beetje plan trekken ;)

fietserke

bedankt voor jullie tips!
JJ; heb jij die route gedaan met de fiets (met bepakking?)
te voet zie ik niet echt zitten eigenlijk....
bestaat er een gps route van voor de fiets zodat de stukken die niet te doen zijn met te fiets langs alternatieve wegen kunnen gevolgd worden?

ik ga ervan uit dat de zomermaanden niet echt ideaal zijn wegens te warm, wanneer is wel ideaal, voor of najaar ?

jj

hoi, wij hebben die route vorig jaar gedaan. Vanaf het oostelijk punt is het prima te volgen tot aan een bepaald dorp(sorry geen idee meer waar , vrij in het begin alleszins). Daar verdwijnt de route plotseling en mag je een grote drukke weg volgen. Persoonlijk vonden wij dat deze route nog niet helemaal op punt stond. De bewegwijzering is ook niet alles. Soms plaatjes, dan strepen op de weg, dan weer iets anders.

marc

Ik heb die route voor een groot deel gedaan, wel te voet. Fietsen met bepakking zal niet overal lukken,je zal meerdere stukken te voet naast je fiets afleggen. Wild kamperen gaat uitstekend en is veelal de enige optie. Er zijn goedkope slaapvoorzieningen onderweg maar ja kan er niet steeds op rekenen. Je kan ofwel in cabo sao vicente ofwel in alcoutim starten. Het oostelijke deel is het meest authehtieke. Normaal vlieg je op Faro, op andere manieren is het nogal ver.
Kaartjes en info vind je hier : www.via-algarviana.com/en/ .
De militaire kaarten die te koop zijn zijn nogal sterk verouderd : beter niet doen dus. Overigens is de bewegwijzering over het algemeen uitstekend.