antwerpen kust per fiets

DE MAEYER RONNY

Hallo,

Wie kan me helpen om een goede route per fiets vanuit Antwerpen naar de kust in een dag te doen.

groeten Ronny

lieve marivoet

Wij willen volgend jaar de gravjansroute fietsen tot in boulogne sur mer. Heeft er nog iemand recent deze route of een deel ervan gefietst.Met plannetjes rijden wij gemakkelijk verloren,dus ik zou graag goede markeringen hebben.Wij hebben al wel de brochure aangeschaft.
vriendelijke fietsgroeten
lieve

Dirk5

Mooi alternatief. Vanaf Moerbeke-waas kan je de moervaart volgen tot kanaal Gent-Terneuzen, overzetten, knooppunten 4,50,49,45,4437,34,32,53 volgen. KanaalGent Brugge tot Bugge volgen . Vervolgens aansluiten op kanaal Brugge Oostende.In Oostende kan je evtueel aansluiten op kanaal naar Nieuwpoort. Deze weg is veel korter wel te mijden bij een strakke westenwind.
Groeten Dirk

guy2

Ik heb zaterdag de route gereden van haasdonk(via LF 38) tot Sint-Gillis-Waas en daar de Gravejansroute tot Nieuwpoort. Toch een 4 tel keer misreden wegens geen markeringen. Het is een zeer mooie route, maar de plannetjes in het boekje zijn niet gedetailleerd genoeg (schaalgrootte) dus het is bijna niet mogelijk om op plan te rijden. Als er dan markeringen ontbreken, rijd je gemakkelijk verloren. Toch is deze route een sterke aanrader.

Stef1

Hallo,
Ik heb vorige week de Gravejansroute gefietst.
Eerst vanuit Leuven naar Antwerpen via de LF2 en dan de Gravejansroute vanuit Antwerpen tot in De Panne.
De eerste 35 km is de route perfect te fietsen via de geel-blauwe markeringen : ze staan er overal en duidelijk. Daarna is het één regelrechte ramp : op de ene kruising staan er wel, op de andere totaal niet. Gelukkig had ik het parcours op voorhand zelf via internetkaarten opgetekend. Zo heb ik met minimaal zoeken en verkeerd rijden kunnen genieten van een werkelijk prachtig parcours.
Bij Grote Routepaden is, heb ik nu zelf pas gezien, in de maand mei of juni, een volledig nieuwe gids voor de Gravejansroute uitgegeven.
Geïnteresseerden kunnnen die daar bestellen voor 11,95 (indien geen lid). Route is nu ook uitgebreid tot in Boulogne-sur-Mer. Mooi werk.
Hopelijk gaan de routemakers ook opnieuw werk maken van een deftige route-aanduiding met geel-blauwe markeringen : veel werk aan de winkel !!!

oswald2

Vorig jaar deed ik ongeveer het omgekeerde nl Brugge - Heist op de Berg. Ik volgde toen de 'Vlaanderen Fietsroute - LF5', die daar in je buurt komt. Zeer goed te doen met koersfiets. Van Brugge naar De Haan, heb je tussen knooppunt 48 en 23 wat onverhard. Kan je omzeilen door op knooppunt 49 rechts naar Stalhille te fietsen. Na een paar honderd meter ben je weer op weg naar kn 23. grtjs Oswald

Raf

Hallo

ik fiets zaterdag van berlaar naar de haan via de knooppunten. iemand al een gelijkaardige trip met koersfiets gedaan? Zijn deze wegen altijd goed bereidbaar?

oswald2

Ik fietste vorige week Antwerpen – Brugge. Totaal 141 km.
De route: via de knooppunten 57, 59, 41, 42, 43, 33, 32, 70, 30, 34 veerboot in Schelle, 31. Vervolgens langs de Schelde, veerboot in St Amand. Verder schelde naar Gent vervolgens naar Brugge. Ik volgde na St Amand steeds de LF bordjes.
Groeten Oswald

Chantal2

Hallo, zou iemand mij kunnen vertellen hoeveel km de fietsroute van Antwerpen naar de zee is?
En....of we dit in twee dagen kunnen doen met onderweg een B&B?

marc10

Hallo Roger...

Bedankt voor je aanbod, ik ben een beetje laat met het te lezen... waar woon je en hoe kan ik je bereiken?

Marc

roger

ik heb uitgave 1997 van de Gravejansroute.
je mag em gratis lenen.

Pagina's