Atlantic route Amerika

Frans2

Wij willen in de zomer van 2011 in Amerika gaan fietsen. Wij gaan eerst een weekje op familiebezoek in High Point (NC) en willen dan vandaar uit vertrekkende gaan fietsen naar New York via de Atlantic Coast Bicycleroute. Heeft iemand daar toevallig ervaringen mee en zou ons kunnen helpen aan wat informatie? Wij zijn zelf ervaren vakantiefietsers maar niet in Amerika.

Dobbelaere Dirk

ga naar de site adventurecycling.org
dan zie je de beschrijving van de atlantic coast route . Je kan de kaarten opvragen mits betaling.
De fietskaarten zijn prima . Zelf fietsten we al de pacific coast route en de southern trier. Het feit dat de Amerikanen zo gemakkelijk contact zoeken maakt het fietsen er erg aangenaam .
succes

Jan Van Overbeke

oh ja,

de videos van Steve Garufi kunnen je misschien ook nieuwe info geven:

http://bikeacrossamerica.org/

Jan Van Overbeke

hey Frans,

leuk, Amerika wil ik ook ooit doen (de Western Express dan wel, credit-card touring)

ik heb veel informatie gevonden op een website ''crazy guy on a bike''. Dat is eigenlijk een dagboek met tekst en fotos voor bike tourists, maar als je de verhalen leest dan vang je heel veel tips op. Deze website probeert zelfs in te delen per ACA route, en dit is wat ik heb gevonden voor de Atlantic:

http://www.crazyguyonabike.com/doc/?o=RrzKj&doc_id=6420&v=bq

http://www.crazyguyonabike.com/doc/?o=RrzKj&doc_id=5770&v=Jw

er zijn ongetwijfeld nog journals te lezen, ik heb eindeloze uren geboeid kunnen lezen van al die verhalen. hoe meer je leest, hoe meer zin je krijgt

Ik heb enkel de Western Express bestudeerd en ''crazy guy'' verhalen gelezen... maar zelfs in de meest desolate gebieden (Nevada woestijn en de Rocky Mountains in Utah) zijn voldoende voorzieningen te vinden, mits zorgvuldige planning.

als ik die journals lees, moet ik concluderen dat Amerika twee gezichten heeft: die van de big cities, en die dat de bike tourist ziet. de mensen zijn er heel hospitabel en ik zie heel zelden verhalen over geweld. Ik lees ook dat als er geen ''shoulder'' (een berm) is, dat de chauffeurs wel degelijk hun best doen om rekening te houden met de fietsers. In de meeste staten is er veel shoulder, behalve in Kentucky en Missouri. Je mag op ALLE banen fietsen BEHALVE op de interstates.

op de ACA website kan je ook de gps-data vinden van je route, dan staan alle campings, hotels, restaurants onderweg op de gps opgeslagen. Wil je een idee krijgen over de staat of veiligheid van de weg, zoek de wegen dan even op Google Streetview.

veel geluk met jullie toer