Brompton plooifiets geschikt voor kleine mensen?

Jan8

Hallo,

Niet echt een vakantiefietsersvraag, maar hier zitten veel fietsers.

Mijn vrouw en ik zouden één Brompton vouwfiets willen kopen voor gedeeld gebruikt. We schelen echter wel wat in lengte. Mijn vrouw is 1m52 en ik 1m83. Een eerste (snelle) zoektocht leverde me niet echt veel op over beschikbare maten, dus ik ga er van uit dat er maar 1 maat is. Mijn vraag is dan: kan je de Brompton zo afstellen dat hij ook goed zit voor kleinere mensen?

vg
Jan

Marcel Vos

De verstelbare stuurpen is ook voor mij de oplossing. Ik vind het prettiger rijden en zowel mijn vriendin als ik hebben voor deze optie gekozen. Zo kunnen wij, ondanks een lengte verschil van 30 cm, elkaars fietsen gebruiken. Wij gebruiken de Brompton ook om fietsvakanties mee te maken en dat gaat prima, mits je het niet te gek maakt qua baggage en dagafstanden. Ook voor de Dahon bestaat een optie om het stuur meer naar je toe te halen. Zoek maar op Dahon Vorbau.

Xander

Jan,

De Bikeshop in Amersfoort verkoopt Brompton vouwfietsen met een stuur dat in de hoogte afstelbaar is.
Ik (1m87) heb er zo één, en ben daar tevreden over.
Het stuur kan er uiteraard niet lager mee dan in originele positie, wel hoger.
http://www.bikeshop.nl/fietsen/merken/brompton/verstelbare-stuurpen

Mvg,
Xander

livino

Jan,

het probleem zou bij het stuur kunnen zitten. Dat kan je niet afstellen. Bij het zadel heb je wel zoveel speelruimte dat het lengteverschil geen probleem mag zijn.

Ik rij zelf met een Brompton en ben 1m85. Ik heb deze fiets destijds af en toe uitgeleend aan iemand van 1m50 en die kon er eigenlijk ook probleemloos mee fietsen.

Het lijkt me het meest interessant dat je naar een fietsenwinkel stapt en vraagt of jullie allebei een proefrit mogen doen.

Succes!

Lieven