Charleroi airport en fietsen, u weze gewaarschuwd!

jandewit59@tele...

Reeds 10 jaar nemen wij onze fietsen mee op het vliegtuig, meestal met Rynair. Dat ging altijd goed, ook in Charleroi. Deze keer hadden we een vlucht geboekt naar Santander met de bedoeling 3 weken te fietsen richting Picos de Europa en verder door naar Santiago.
Onze fietsen werden echter geweigerd omdat ze niet reglementair waren verpakt in fietshoezen. Die waren te koop op de luchthaven bij de informatiedienst aan 80euro per stuk.
Ik zei tegen de dames van de informatie dat ik er 2 zou kopen op voorwaarde dat onze trekkingfietsen erin pasten. Dat was natuurlijk niet het geval. Ook niet na het uithalen van de wielen. Toen vroegen de dames of ik de voorvork wilde demonteren, wat ik weigerde. De fietsen achterlaten in consignatie was evenin mogelijk.
Ik had voldoende bolletjesplastiek en tape bij me om beide fietsen volledig in te pakken, maar ook dat werd geweigerd! Ze moesten in een hoes, anders werden ze niet aangenomen. Volgens de cheffin van de checkin had ik dit moeten weten want het stond toch op de website van de luchthaven? Tja, iedere passagier spit die helemaal door. Enfin, madame was niet te vermurwen, ondanks het feit dat we uiterst beleefd zijn gebleven. Wij zijn noodgedwongen weer naar huis gefietst en zijn de volgende dag met de auto naar Cahors gereden om van daaruit dan maar te fietsen. Verlies: 2 tickets + hotel = 600 euro. Met dank aan de cheffin check-in van luchthaven Charleroi. Ik vind op de web-site niets terug over voorwaarden om fietsen te vervoeren, heb nu via dezelfde web-site een klacht ingediend. Ik hou jullie op de hoogte.

Davy1

Hoi,

weet je ondertussen al iets meer na het indienen van je klacht? geld terug gekregen? Hoe moeten we de fietsen dan inpakken? Zou dit ook graag vernemen, aangezien ik volgend jaar ook een trip voor de boeg heb! En zou liefst zulke dingen vermijden!

mvg

Davy

wereldfietser.be