Compostella met tandem

lucienne

Voor mijn schoonbroer graag deze informatie gevraagd:
hij zou graag binnen kort nar compostella fietsen vanuit blankenberge samen met een vriend en liefst op de tandem...maar hij vraagt zich af of het parcours zich leent om dat met een tandem te doen!? Zijn er eventueel mensen die dit al hebben gedaan?

luk

Misschien al wat laat voor uw schoonbroer; toch dit:
- theoretisch fiets je met z'n tweeën vlotter op één fiets dan op twee: minder gewicht/persoon, lagere wind- en rolweerstand per persoon. Dat ondervond ik bij het achtervolgen van een tandem met ogenschijnlijk gezapig peddelende burgers: ik moest veel uit de kast halen met m'n zwaarbeladen trekker. Maar: o wee bij bochtige wegjes, fietssluizen... dan is het behelpen (hijsen..) geblazen. Op vlakke weg kan de ene uitblazen terwijl de andere van katoen geeft zonder achter te blijven.
- naar Santiago zal het er sterk van afhangen hoe avontuurlijk het traject gekozen wordt. Wij hebben vaak over wegen (hm) gefietst waar je beter met een tandem wegblijft, maar als je het parcours van de wielertoeristen volgt die Santiago als mikpunt voor hun races misbruiken, heb je zéker geen probleem.
- niettegenstaande al dit zie je weinig tandem-trekkers.

lucienne

bedankt voor de interessante link Maarten

Maarten6
wouter3

ok!

lucienne

alvast bedankt...
ik had feitelijk al zelf een zelfde vermoeden natuurlijk, maar je weet maar nooit dat iemand ervaring heeft hé met een tandem op dit traject...
ik geef eventueel uw mailadres door aan mijn schoonbroer, ok? (zijn naam is Jozef Gurdebeke)
mvg ,
lucienne

wouter3

Dag Lucienne,

Ik heb deze zomer naar Compostela gefietst. Frankrijk is zeer gemakkelijk (bijna altijd vlak, weinig tegenwind). Maar Spanje is een ander verhaal: de Pyreneeën lopen namelijk tot in Santiago door.Ik weet niet of een tandem zo geschikt is om veel te klimmen... Dit zal u aan iemand anders moeten vragen.
Voor vragen omtrent de route mag u altijd mailen: b-bal@hotmail.com

mvg Wouter