eten in Roemenië

Geert Dewit

Wie is er recent nog in Roemenië gaan fietsen en eten? Eric Schuijt en Marijke Vermont, een paar Nederlandse collega's fietsreizigers, zijn er 15 jaar geleden geweest en vertellen in hun boekje (De wind door je haar, de zon op je huid) dat het wel eens problematisch was om voldoende groenten en fruit te vinden. Maar is dat nu nog zo?
Wij gaan er deze zomer fietsen met de kinderen. Is het raadzaam om vitaminesupplementen mee te nemen?

Geert

Kathy De Wit

hahahahah Geert...als er geen vers fruit en groenten te krijgen zijn in Roemenië dan is het Belgisch schip al lang gezonken!
Weet je..ik was er deze zomer nog...en ik kan het volledig beamen wat Christelle je toevertrouwt!
Roemenië is een schat aan eten!
En voedingssupplementen, ach...wij hier in onze rotverwende wereld...de kindjes groeien ook in Roemenië!
En weet je...we hebben daar praktisch niks moeten kopen! Overal waar we onze tent planten werden we overdonderd door verse groenten uit de tuin en sliepen we vervolgens gewoon binnen!
Roemenië is een parel. Daar GEVEN de mensen zonder dat ze willen KRIJGEN!

p.s: Als je meer interesse hebt...ik ben informant op de beurs in Retie binnen twee weken...en kan je mooie foto's laten zien en verhaaltjes vertellen over een stukje Roemenië waar ik fietste!

altijd welkom, alvast goede reis en vele groetjes,
Kathy

Christelle1

Sinds 2000 zijn we 3 keer in roemenië geweest en telkens waren de ervaringen, ontmoetingen heel beklijvend.Wij namen nooit vitaminesupplementen. Op marktjes of in dorpswinkeltjes kan je wel verse groenten ,fruit en kaas vinden maar veel variatie zal er niet zijn. Regelmatig kregen we spontaan fruit, groenten of verse melk van de 'zeer' gastvrije Roemenen. Met een beetje creativiteit maak je met telkens dezelfde ingrediënten super lekkere maaltijden klaar, want in Roemenië smaakt een tomaat nog naar een tomaat...
Alvast een plezierige fietsvakantie toegewenst !
Christelle