Fagaras-bergen, Roemenië

Geert Dewit

Volgende zomer gaan wij fietsen in Hongarije en Roemenië. Ik heb zo al een beetje een route uitgestippeld. Wellicht zullen we ergens in augustus Transylvanië doorkruisen en uitkomen op een bergpas over de Fagaras-bergen, de Trans Fagaras Highway, volgens de Rough Guide. Deze weg loopt tussen Cartisoara en Curtea de Arges en gaat over 2000 meter. Wij hebben weinig ervaring met fietsen in de bergen (wel met fietsen, weinig met bergen) en weten dus eigenlijk niet goed wat ons daar te wachten staat op gebied van het weer.
Moeten we ons, ondanks de zomerperiode, voorbereiden op een koude omgeving? Onze bagageruimte is uiteraard beperkt. Dikke mutsen en handschoenen nemen veel plaats in. Loont het om die maanden mee te dragen, alleen voor die ene bergpas?
Misschien belangrijk om weten: wij zijn een fietsend gezin met drie kinderen van (tegen dan) 8, bijna 10 en 11 jaar.

Geert

Ludo van Aert

in de zomer 2003 heb ik samen met enkele vrienden een fietstocht gemaakt van Wenen, via Hongarije en Roemenië naar de Zwarte Zee.De Trans Fagaras Highway hebben wij beklommen op 23 juli en boven lag er nog een beetje sneeuw. Winterhandschoenen zou ik zeker meenemen.
Neem eens een kijkje op http://ludo.van-aert.com, daar staat ons verslag met de nodige foto's.
Ik wil je zeker verder helpen bij het voorbereiden van jullie reis.
Ludo

Geert Dewit

Bedankt voor de hint, Wil. Maar de vraag was eigenlijk: hoe groot is de kans dat we daar mutsen en handschoenen nodig zullen hebben?

Geert

Wil

'Moeten we ons, ondanks de zomerperiode, voorbereiden op een koude omgeving? Onze bagageruimte is uiteraard beperkt. Dikke mutsen en handschoenen nemen veel plaats in. Loont het om die maanden mee te dragen, alleen voor die ene bergpas?'.

Neen, je kunt het terug zenden naar je woonplaats!
Wil