Fietsdag 30 april Valkenburg

Valkenburg

Fietsdag Valkenburg wordt iets bijzonders.
Kom 30 April 2006 met het hele gezin naar Valkenburg aan de Geul.

De Fietsdag op 30 April in Valkenburg aan de Geul wordt, met een deel van de route door de grotten en over de Cauberg, heel bijzonder.

Wielerbult
Valkenburg aan de Geul wordt niet voor niets wielerstad nummer 1 genoemd. Op de beroemde wielerbult ‘De Cauberg’ is al menigmaal een flinke strijd geleverd en wordt in één adem genoemd met o.a. de Amstel Gold Race, de Tour de France, meerdere Nederlandse- en wereldkampioen-schappen en andere wedstrijden voor professionals.

Zuid-Limburg voelt zich al jarenlang dé wielerregio van Nederland, met Valkenburg als dé hoofdstad voor alles wat met fietsen te maken heeft, professioneel en recreatief.

Nationale locatie
Op 30 april as. is Valkenburg de nationale locatie voor het programma van de Landelijke Fietsmaand: Fietsdag Valkenburg 2006. (www.fietsdagvalkenburg.nl). Later in het jaar vindt vanaf dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 september 2006 de eerste officiële Fiets 4-daagse van Valkenburg aan de Geul plaats.(http://www.vvvzuidlimburg.nl/wielrennen/fiets4daagse.aspx)

De mooiste plekjes
Genieten van de mooiste plekjes in het glooiende heuvellandschap van Zuid-Limburg. Genieten van het Bourgondische leven en prachtige routes. Er zijn vier startplaatsen en drie routes, tochten over voornamelijk vlakke wegen van 20, 40 km voor de recreatieve deelnemer en een 60 km lange tocht door het glooiende heuvellandschap voor gevorderden. Heel bijzonder is dat delen van het parcours van de Amstel Gold race, de NK, EK en de WK evenals van de etappe van de Tour de France in de Fietsdag Valkenburg zijn opgenomen. En…….een stuk van het traject zal door de beroemde Gemeentegrotten van Valkenburg voeren.

Routebeschrijving
Alle routes worden verreden via gedetailleerde routebeschrijvingen met een scala van activiteiten en bezienswaardigheden onderweg. Kijk voor meer informatie en de inschrijfmogelijkheden op de website: www.fietsdagvalkenburg.nl .Op alle routes gelden de normale wettelijke verkeersregels

Activiteiten en amusement
Veel bezienswaardigheden onderweg, zoals o.a. kerken, kastelen, musea, glas- en kaarsenmakerijen en parken, zijn veelal gratis te bezoeken. Bent u op zoek naar leuke activiteiten, bent u benieuwd wat er in Zuid-Limburg allemaal te beleven is? Kom dan met het hele gezin fietsen in en om Valkenburg aan de Geul.

Onderweg worden de deelnemers feestelijk onthaald met muziek, dans en entertainment.
Langs de route zijn de sponsoren aanwezig met veel op fietsen gerichte informatie en activiteiten.

Samenwerking met bedrijven
De deelnemers zullen ook een voordeelcouponboekje ontvangen met leuke aanbiedingen om van te genieten tijdens hun verblijf in Valkenburg. Veel bedrijven participeren met aantrekkelijke kortingen voor deelnemers van de Fietsdag zoals o.a. korting op logies, maaltijden bij deelnemende horecabedrijven, campings en dagattracties etc. Het Projectteam zal de komende weken het bedrijfsleven uitnodigen om te participeren in dit evenement om gezamenlijk met de VVV Zuid-Limburg arrangementen te ontwikkelen.

Fietsen voor het goede doel
De nieuwe, een maand durende, nationale tweewielermanifestatie, waar Fietsdag Valkenburg één van de vijf hoofdevenementen van is, heet officieel Batavus Fietsmaand. De fietsfabrikant heeft zich als hoofdsponsor voor enige jaren aan het evenement verbonden. Het goede doel is net als bij de Landelijke Fietsdag opnieuw de KWF Kankerbestrijding.

Partners
Fietsdag Valkenburg 30 april 2006 wordt ondermeer gesteund door de Gemeente Valkenburg aan de Geul, VVV Zuid Limburg, L1, Batavus, Bike Totaal, AGU, Zilveren Kruis Achmea, Eneco, Rabobank, DSM, Inconel, Sport Associates, Fontys Sporthogeschool en vele anderen.

Voor meer informatie:

www.fietsdagvalkenburg.nl

Projectteam Fietsdag Valkenburg
Theodoor Dorrenplein 5a
6301 DV Valkenburg aan de Geul
T +31 (0) 43 609 0 242
F +31 (0) 43 609 0 525
M +31 (0) 6 53 6 165 20
info@fietsdagvalkenburg.nl