fietsen door de USA met kinderen

myriam de backer

Mijn man en ikzelf willen met onze 2 kinderen (5 en 7 jaar) een 6-tal weken gaan fietsen in de USA.(juli en augustus)
De kinderen zitten elk op een Burley- aanhangfiets.
We zijn op zoek naar een traject(regio) dat relatief vlak is en toch heel afwisselend.Ook veilig fietsen
(m.b.t. verkeer ) vinden we heel belangrijk.
Oude spoorwegbeddingen of lange-afstandsfietspaden
lijkt ons wel iets.

Riemenschneider...

Hallo Simone,

In 2000 heb ik de 'The Great Divid Mountain Bike Route' gedaan. Deze route volgt de Rockies van de grens met Canada bij Polaris, in Montana en eindigd in Antelope Wells in New Mexico aan de grens met Mexico. Afstand ± 2195 miles. Ik ben wel in Jaspers in Canada begonnen langs de 'Icefields Parkway' het mooiste stuk van de gehele route en ben gestopt in Santa Fe. Aangezien ik met een trekkingfiets onderweg was heb ik daar waar de wegen niet in goede staat waren de route verlaten. Voor de totale route bestaan 6 gedetailleerde kaarten met beschrjiving van de wegen, eet- en overnachtingsmogelijkheden en afstanden. Ik heb de kaarten toen gekocht bij de Fietsvakantiewinkel in NL Woerden. Voor een kaart betaalde ik toen 25 gulden. De Fietsvakantiewinkel is volgend jaar met een stand op onze beurs in Retie (17 en 18 maart) aanwezig.

Groetjes,

Helmut Riemenschneider

Haemels Simone

Hallo,
Waar haalde u de kaarten van de rocky's, kan u ons het adres of e mail doormailen en zijn er voldoende campings onderweg of kunnen we beter anders overnachten. En stuur ons uw traject even door want dat vindt ik enorm interessant.
Dank u
Simone

Andere Geert

Heerlijk, doen.

Fietspaden, fietstrajecten zoals je ze hier in Europa vindt, ga je er slechts zelden vinden. Maar wij hebben er 5 maand doorgefietst (de Rockies van onder naar boven tot Canada en terug langs de 101 aan de kustlijn. Een sterke aanrader zijn alle nationale parken in het westen van de US, dat gaan de kinderen heerlijk vinden. We reden samen met een koppel met een aanhangfiets en een aanhangkar met kinderen van 5 en 7 jaar, dwars door alle bergen.
Heb niet te veel schrik van die bergen, je geraakt er wel over. Bovendien zijn die het uitgelezen speelterrein van je kinderen.
Op de volgende beurs is het thema 'fietsen met kinderen' trouwens.

Bas Klick

Ik zou het niet doen, wellicht is MA (boston) iets; ten zuiden van Boston is een (schiereiland) Cape Cod; daar wordt ook veel gefiets door Amerikanen. Het is warm en denk ik ongeschikt voor kinderen; helaas een afrader; twee jaar aldaar gewoond en gefietst.
Ik zou het bij EU houden!
BAS

Dirk Dobbelaere

geen makkelijke opdracht dat betekent dat je meer de noordoost zone moet kiezen.Geen ervaring met kinderen
Lange afstandsroutes zoals in Europa bestaan er niet echt. We hebben zelf gefietst van Los Angeles naar Miami (maart tot eind mei) maar die zone is in de zomer veel te warm. In 2005 fietsen we van San Diego naar Seattle maar die zone is in juli en augustus waarschijnlijk veel te druk.
Je hebt in de USA een goede fietsorganisatie die heel wat routes uitgestippeld heeft. Ik bestel die kaarten via email. De routes lopen soms wel via autowegen omdat er gewoon geen andere wegen zijn.
kijk even op www.adventurecycling.org
altijd bereid voor verdere info Magda en Dirk
tel 056/415469 0478/991408
Groetjes