Fietsen naar de Middellandse Zee.

Flip Jonkman

Vorig jaar fietsten we de Limes route naar Wenen.
De terugreis per trein was een 'ramp' ! Hoe voorkom je dat deze keer onder van uit Frankrijk ? (Fietsen naar de Middellandse Zee)

Kint Marnix

Beste,
Graag hadden wij deze zomer vanuit Rijsel naar Nice met de trein en de fietsen gereisd met 4 personenen. Is de nachttrein comfortabelder dan de TGV om de fietsen mee te nemen? Is treinreiswinkel.nl een website?

Dank u.
Marnix

lieven2

Hey, zelf ben ik van Gooik, dus dat is niet zo ver af hé.
Hoe ga je te werk.
Ga naar de website www.voyages-sncf.com
Zoek daar naar gewenste data en traject.
Voor jou zou het eventueel Arles-Paris (gare de lion) + Paris (gare du nord)-Lille worden. (Dat traject heb ik 2 jaar geleden gedaan maar in omgekeerde richting).
Ofwel desgewenst vertrekkend vanuit Avignon.
Als je dit ingeeft op de site dan zal je een overzicht krijgen van de tgv''s. Waar een fietsikoontje bij staat deze trein kan je nemen.
Voor het ticket kan je jammer genoeg niet bij de NMBS terecht omdat zij blijkbaar niet op de hoogte zijn van het systeem. Je ticket kan je halen in de SNCF-boutique Galerie porte de louise.
Vanaf 3 maanden voor je datum van reis kan je fikse kortingen krijgen!
Ik heb nu al 3 fietsvakanties zo geregeld en het werkt perfect.
Btw 2 jaar geleden heb ik ook de groene weg gedaan, maar vertrekkend vanuit St Maries de la Mer. Wel de pech gehad dat ik 9dagen wind op kop had (Mistral).
Mocht je nog meer info willen hebben geef dan gerust een seintje.

Ermara

Beste,
Ik fiets op 5 juni van Ruisbroek (Vlaams Brabant)naar St Maries de la Mer. ( De groene weg naar de Middellandse Zee )Ik zou terugkomen vanuit Avignon op 30/6/2008. Hoe gaat dat practisch te werk? Kan ik mijn ticket+fietsticket in Brussel Zuid reserveren? Eventueel zou ik net als jij tot in Lille kunnen rijden, en dan verder naar huis met de fiets.
Graag wat meer info.

lieven2

Ik ben al enkele keren met de TGV afgekomen en is in feite heel gemakkelijk. Op bepaalde lijnen, in jouw geval (Arles-Parijs) rijden er speciale fietstreinen ('s morgens vroeg of 's avonds laat), waarop je zonder demontage gemakkelijk je fiets kwijt kan. Let op deze bagage ruimte moet je wel reserveren en kost 10€.
Het probleem is wel dat deze fiets-tgv's niet in landen buiten frankrijk rijden. Ik zelf ben van omgeving Brussel en kwam via Parijs naar Lille (Rijsel) waar ik dan met de fiets terug naar huis kwam. Vorig jaar ben ik zo van Bordeaux afgekomen en deze treinrit heeft me amper 40€ gekost (incl. Fiets). Wel moet je dan je ticket ca 3 maand op voorhand kopen en een niet inwisselbaar ticket vragen.

Luc10

Het beste kun je je fiets ofwel in een fietsdoos inpakken ofwel in plastic bubbeltjes folie. Zadel laag, pedalen eraf en stuur een kwart slag draaien. In een doos moeten de wielen eruit en naast ht frame; in bubbeltjesplastic kun je ze beter latehn zitten. Een fietsdoos kun je bij een fietsenzaak vaak gratis afhalen.
Wat fietroutes betreft: Er is een fietsgids van Pirola: Fietsen langs Zuidfranse Gorges. Daarin wordt uitgebreid een routenetwerk tussen Nice en Avignon beschreven. Zie voor meer info www.opdefiets.net onder Frankrijk.
Luc

Tres

Ik vertrek in mei met SN Brussels Airlines naar Nice. Mijn fiets vliegt mee. Kan er iemand mij vertellen of je je fiets dient uit elkaar te nemen of hoe je hem best inpakt voor tijdens de vlucht ? Aangezien onze Jack Russell steeds overaal meereist gaat hij ook op het vliegtuig. Heeft er iemand hier ervaring mee ? Ik ben ook nog op zoek naar leuke fietsroutes om van Nice naar de Provence rond te trekken. Dankjewel voor alle reacties. Tres

Harry10

Een site om te kijken hoe je terug kunt vliegen is http://www.lowcostairlines.nl/
Niet geheel compleet maar toch wel gemakkelijk

Harry
http://members.home.nl/harryopdefiets/

Bob1

Ik bestelde vliegtuigtickets bij SN Brussels. Voor 82€ pp, met inbegrip van de fietsen, om vanuit Nice terug in Brussel te geraken.
Onze twee treinritten (Brugge>Arlon & Zaventem>Brugge) kostten fietsen inbegrepen 23€pp.

Isolde

In augustus zijn we naar Sts Maries-de la mer gefietst en van daaruit teruggefietst naar Avignon. Daar vertrekt een nachttrein naar Lille waarop je je fiets probleemloos kan meenemen. In Lille namen we de Belgische trein naar Gent (via Kortrijk). Boeken kan via de treinreiswinkel.nl
Veel plezier!

Elke en Nico

In augustus zijn wij tot St.-Pierre-la-Mer, nabij Narbonne gefietst. We hebben in Narbonne de trein naar Nîmes genomen. In Nîmes zijn we met een fietsbus van Cycletours teruggekeerd naar Maastricht.

Pagina's