fietsen naar de zwarte zee

lien1

Wij zouden deze zomer willen fietsen van Boedapest tot Constanta. We twijfelen echter nog over een aantal dingen. Welke route we zouden nemen bijvoorbeeld, de limes 3 of de donauradweg?
Zouden we een tent meenemen? Van waaruit vliegen we best terug?
Is er eventueel ook een goede treinverbinding naar boedapest ofzo?
Is er bepaalde informatie die we ons zeker moeten aanschaffen?
Alle info is welkom!

oswald

We sliepen steeds in pensions. Die waren verassend proper en zelfs te vergelijken met kamers in 3*** hotels. Er zijn zeer weinig campings. Het wordt steeds wild kamperen. Je zou kunnen overwegen om je tent thuis te laten. De Limes 3 is helemaal niet zwaar. Na Boedapest krijg je eerst 400km echt vlakke wegen. De steilste stukken vonden we in de heuvelachtige uitlopers van de Karpaten waar de weg gewoon rechttoe rechtaan over de heuvel ging. Zie het uitgebreid verslag van mijn fietsmaatje op: http://www.everyoneweb.com/lucienne/
Tip: eens in Roemenië, wissel je Forinten in. Verder in het land willen ze die nergens. In Cluy Napoca, kan je die overal langs de straat inruilen.
Vanaf het vliegveld in Boedapest, kan je met de fiets alleen richting Boedapest. Die stad loont de moeite als je er nooit was. Wil je toch richting Donau, de andere richting (Veces) is autosnelweg. Die 4km neem je best de bus. Dit kan alleen met ingepakte fiets. Daar we al meerdere malen in de stad waren, deden wij dat stuk per fiets. Veel plezier onderweg, wees gerust alle eventuele vooroordelen over het land, ben je er zo vergeten.

lien

Bedankt al voor de informatie.
Hoe komt het dat jullie de tent maar eenmaal gebruikt hebben? Zijn er weinig campings onderweg? En zou u eerder aanraden om de tent dan thuis te laten?
Was de Limes 3 route zwaar? Zijn er steile klimmen onderweg?
Bedankt!

oswald

Ik deed dit met een fietsvriendin. (limes3) zie
http://users.telenet.be/fietsreizen/
Pas later op het jaar was er van Constanta een vlucht naar Zaventem. Daarom fietsten we door tot Varna in Bulgarije. Daar namen we een goedkope chartervlucht van jetair. Naar Boedapest vlogen we met Brussels airlines tegen 69€ plus 40 voor de fiets. De trein was veel duurder en tevens veel gecompliceerder. We namen tent mee. Maar gebruikten ze slechts een maal. De stad die we aandeden rond de middag vonden we niet zo aantrekkelijk, en we reden maar door....
Volgend jaar fietsen we er terug, maar dan het Fagarasgebergte. Je mag me steeds mailen met bijkomende vragen. Ik stuur je dan tevens de website van mijn fietsmaatje (als ik mag van haar)
Grtjs Oswald