Fietsen tss Bergen en Oslo

Anonymous

Heyhey,

Het treintraject Oslo-Bergen is naar t'schijnt zeer mooi... daarom ben ik van plan dit te doen. Als fietser zijnde heb ik verder geinformeerd en opgezocht en zou ik graag van Bergen met de fiets terug naar Oslo rijden. Heeft iemand dit al gedaan?, zo ja, hoe zat het met de staat van de wegen, de hoogteverschillen en de bevoorradingsplekken en overnachtingsplaatsen...? Graag had ik ook bevindingen gekregen van het zéér mooie stukje ' Rallervegen ' dat ik zal befietsen, het ligt dus ook tss Bergen en Oslo. In sommige boekjes staat het beschreven als niet ongevaarlijk... ik zou het op prijs stellen indien ik jullie ervaring hierover hoorde... Ik plan mijn fietstocht in Juli.

Dank voor info en tips!

Marijke

Marijke

Guy Van Gool

Hallo,

Ik heb over dat stuk 7 dagen gefietst. Indien je geïnteresseerd bent in mijn stops (overnachtingen) en dagafstanden wil ik je deze gerust bezorgen...
Ik had niet echt een planning. Bekeek de zaak dag na dag en zag wel waar ik terecht kwam.
Prachtig land...

Gtjs,
Guy

Marijke

Dag Adriaan en Ruben,

Mijn inziens is het beste wat je kan doen : de kaart nemen, jullie traject redelijk gedetailleerd uitstippelen en dan indelen in dagetappes naar het aantal km dat jullie wensen te rijden per dag en ev rustdagen die je wil inlassen.
En...nog tips komen vergaren op de Fiets en Wandelbeurs in februari in Mechelen ;-)

Groetjes,
Marijke

Ruben Maricaux ...

Hey Fietsers! :D

Wij zijn van plan zomer 2012 een gelijkaardig traject in Noorwegen!

onze vraag: In welke tijdspanne wordt het traject Oslo-Bergen gerekend?

Ongelooflijk bedankt! zowel voor de inspiratie als voor het antwoord op onze vraag!

Groetjes,

Adriaan en Ruben

Marijke

Beste,

Ondertussen hebben wij in Noorwegen gefietst ( twas trouwens super!! )
Qua windrichting kan ik alleen maar zeggen dat wij fietsten van Oslo richting Bergen en de wind tegen hadden... of dat altijd of meest zo is weet ik echter niet.

Gr.

Marc Brosens

Wij fietsen van 17/07 tot 4/08 tussen Oslo en Trondheim (met zoon van 9 jaar) Heeft iemand een idee van de meest voorkomende windrichting in Z-Noorwegen? Oslo > Trondheim of Trondheim > Oslo is immers nog niet beslist. Eén van de trajecten doen we met de trein of de bus.

Jan Willem

Bij ons was het een onderdeel van een reis vanaf de noordkaap naar Oslo. Het zou dus niet heel logisch zijn om eerst naar Oslo te fietsen en dan naar Bergen. Het advies om toch via oslo naar bergen te fietsn is omdat de stijging vanaf oslo gelijkmatiger gaat als vanaf bergen. Ik denk dat je het jezelf gewoon wat makkelijk maakt als je vanaf Oslo fietst.

Mocht je nog verdere vragen hebben kan je ze ook gewoon mailen. fietsenineuropa@hotmail.com.

Heel veel plezier alvast. Het is daar echt geweldig!!!!!!!!!!!

Marijke

Dag Jan Willem,

Proficiat met je site, tof!!
Heb wel een vraagske: je zegt in je laatste artikeltje naar mij dat je van Oslo naar Bergen zou fietsen maar op u site lees ik dat jullie het van Bergen naar Oslo gedaan hebben...vanwaar dan het advies aan mij om het in tgo gestelde richting te doen dan jullie...
Voorts, dank, ook aan Jonas en Filip, voor jullie reacties!!

Groeten,
Marijke

Filip6

Hallo Marijke,

volgens mij lijkt de richting Oslo-Bergen ook leuker:
1/ de omgeving van Bergen is veel mooier als die van Oslo en ik eindig liefst mijn fietsvakantie in het mooiste deel. Ik eindig ook liefst niet in een te grote en drukke stad want dat is steeds wat jammer.
2/ qua klimwerk: als je van de fjorden naar het plateau moet, gaat dit gepaard met een forse klim, die je gaat afdalen als je van Oslo komt. Wsl zal het wel zo zijn dat je dan soms wel lange stukken licht stijgend of vals plat naar omhoog gaat gaan.

Gegroet, Filip.

Marijke

Hey,

Je zou het doen van Oslo naar Bergen... maar is dat dan niet overwegend klimmen? mij is het uiteindelijk gelijk in welke richting, maar ik opteer uiteraard voor die route die het minste klimwerk vergt.
Dank voor je antwoord in ieder geval!! ik bekijk subiet u site eens zie!

Marijke

Jan Willem

Kleine aanvulling:
Ik sluit me aan bij de poster boven mij: DOEN DOEN DOEN (ik zou het echter andersom doen, van oslo naar bergen fietsen en terug met de trein.)

Pagina's