Fietsen van A en B - bagage apart

Peggy

Hallo fietsfreaks,
Volgend jaar zouden mijn vriend en ik een fietstocht willen maken in Frankrijk of Portugal.
Wij zijn op zoek naar organisaties die voor ons de route min of meer planne van Punt A naar Punt B - en belangrijker nog - onze bagage vervoeren terwijl wij op de fiets zitten.
(wij beschikken niet over fietsdragers en/of speciale tassen).
De afstand : euh, tussen 50 en 80 kilometer per dag of is dit te hoog gegrepen.
Graag info per mail.
Thx,
Saar

Peggy

Hallo,
Mercietjes voor alles reacties !
Wij hebben ondertussen geboekt met www.snp.nl en hebben gekozen voor de trip naar Toscane.
Als alles meevalt op fietsvlak, maken we in de toekomst zeker en vast een puur individuele reis met de fiets.
Nu zochten we expliciet naar een organisatie die voor bagagevervoer zorgt van A naar B. Klinkt misschien verwent, maar, we beschikken niet over de nodige fietstassen en rekken. Mocht de vakantie dan tegenvallen zit je daar met al die spullen die uiteindelijk niet goedkoop zijn in aankoop.
We trekken met onze eigen (degelijke) fietsen, krijgen fietskaarten en fietsen voor gedurende 8 dagen aan een tempo tussen de 60 en de 80 km per dag. Nadien hebben we nog 8 dagen die we zelf invullen.
Nu maar hopen dat de kuitenbijters niet te extreem zijn en dat het weer en de beruchte Toscaanse winden ook meevallen.
Groetjes,
Saar

Bert de Bruijn

Saar,

Ik gebruikte al 2 keer http://www.eigenwijzereizen.be/ (in belgie nu ook via Het Vakantiekader), zowel voor een reis in Frankrijk (Provence, Mont Ventoux) als voor een reis in Italie (Toscane, Firenze-Siena).
Zij organiseren soms hun reizen zelf, en soms boeken ze door via bijv. het oostenrijkse Donau Turistik (http://www.donau-turistik.at/).
Je kan fietsen meebrengen of huren, je krijgt routekaarten en beschrijvingen, hotelreservaties met halfpension en bagagevervoer worden verzorgd.

jef couck

Hello Saartje.Een fietstocht organiseer je best zelf!In 1991 fietste ik naar Santiago de Compostelle en verleden jaar,dwars door de Pampa en Patagonia naar Chile.Vanuit mijn zetel met behulp van internet bijna alles georganiseerd.Alles is niet mogelijk,steeds heb je onvoorzie omstandigheden die je ter plaatse moet oplossen.De voorbereidingen van een fietstocht zijn een even groot plezier als de rit zelve!!50à80km per dag is zeker niet te veel,integendeel, verleg je grenzen tot min 80km/dag.Als je jong bent en een beetje geoefend is dat in West-europa peanuts.Wat je steeds moet doen is meer dan één aankomst te voorzien waar je in geval van nood naar toe kunt!Na een lange dag nog eens 10-20km moeten omrijden is geen pretjeIn Frankrijk geen gebrek aan jeugdherbergen,Logis de France,kleine goedkope hotteletjes ,BB enz....
Ikzelf neem nooit een tent mee omwille van gewicht en omvang.Alle bagage op de fiets,laat een drager voor en achter monteren ,dat kost geen stukken van mensen.
Alles zelf doen geeft een groter en intenser genot en bovendien is het veel goedkoper.
Kijk even op www.belgiechile.be en
http://users.telenet.be/artemisia-kunst
Véél reis plezier en steeds bereid te helpen.
Jef

Sandra3

Ik weet er drie (maar er zijn er vast nog veel meer):

www.snp.nl
www.cycletours.nl
www.vostravel.be

Groeten,
Sandra

Tom Weynq

Saartje,
In Hasselt is er nog niet zo lang geleden een interessant zaakje opgegaan: Porto Du Mundo. Ze zijn hoofdzakelijk een reisboekenwinkeltje, maar als je lid wordt, plannen ze ook samen met jullie de fietsreis. Maar de bagage vervoeren zal andere koek zijn. Ik hoor nog eens bij een vriendin die dit reeds gedaan heeft en laat je nog iets weten. En je oor eens te luister leggen in Zanzibar (Gent, Korterijksepoortstraat), Nomade (Leuven) of Wegwijzer (Brugge) zal ook nooit kwaad kunnen denk ik.
Veel voorbereidingsplezier.
Tom