Fietsherstellingen

Pieter Sergeant

Aangezien fietsenmakers een redelijk hoog uurloon aanrekenen en een tweedehandsfiets daarom soms minder kost dan een nieuw wiel in je (studenten)fiets laten zetten, wil ik een soort reparatie en kleinschalig productiezaakje opzetten om oude fietsen goedkoop te herstellen of onderdelen opnieuw samen te voegen tot rijdbare fietsen om deze goedkoop te verkopen. Heeft iemand ooit al van zulk een project gehoord? Heeft er iemand tips?

Pieter

Johan4

Dag Pieter
Ik begrijp jouw droom. Ik zou er willen aan meewerken.
Terloops toch even melden, maar dat wist misschien al wel, dat fietshersteller een erkend beroep is. Je moet dus een erkend getuigschrift hebben of er komt niet aan de bak. Bij Syntra organiseert men zo'n cursussen.
Ikzelf ben hiermee bezig. Ik begin nu in september met mijn 2de jaar.
Laat maar iets van je horen.

Groeten en succes
Johan

Marie-Christine

Als zelfstandige (geen fietsenmaker) kan ik je als tips de volgende meegeven: vraag een ondernemingsnummer (BTW) aan, betaal maandelijks de nodige voorschotten en je afrekeing na 3 maanden en sluit aan bij een sociaal verzekeringsfonds waar je ieder kwartaal je bijdrage betaald berekend op je inkomsten van 3 jaar geleden. Als beginnende zelfstandige is dit forfaitair, dus je kan maar beter genoeg betalen om later niet het deksel op de neus te krijgen. Huur een ruimte om je zaakje op te zetten en investeer in de inrichting van je werkplaats en in degelijk gereedschap...Verschillende soorten taksen komen allicht ook op je af.Betaal verwarming en electriciteit. Zorg dat je gezond blijft en geen fietsongeval krijgt waardoor je niet kan werken, want er is geen loon dat doorbetaald zal worden en de tegemoetkoming van het ziekenfonds gaat pas in na 3 maanden werkonbekwaam zijn.Na je loopbaan kan je rekenen op een karig pensioentje, maar je hebt dan veel tijd om te fietsen! Misschien dat deze tips je kunnen helpen om te begrijpen dat een zelfstandig vakman het gevraagde uurloon echt wel nodig heeft om het karretje in de supermarkt te kunnen vullen. Ben je niet zinnens om dit op zelfstandige basis te doen, dan heeft dit volgens mij veel weg van een handeltje dat geen licht mag zien en de vakman uitsluit, als je begrijpt wat ik bedoel.
Groeten,
Marie-Christine