fietsroute Hasselt - Tongeren

Anonymous

Is er een mogelijkheid om van Hasselt naar Tongeren te fietsen via een (uitgestippelde) fietsroute?

Luc

Geert Dewit

Je kunt ook de LF 6 volgen richting Maastricht. In Zussen volg je de LF 50 (Jeugdherbergroute) richting Diest. De route passeert ten noorden van Hasselt. Dan vind je wellicht zelf wel een geschikte afslag naar het centrum van Hasselt. Dit is niet de kortste weg. Maar is de weg niet het doel?

hugo1

natuurlijk is er een uitgestippelde route, volg de blauwe borden van het Limburgs fietsnetwerk. Van in Hasselt volg je 142 141 138 145 121 137 120 130 129, en vandaar naar het centrum van Tongeren.

Alain3

Als je een kijkje gaat nemen op http://www.fietsroute.org/Fietsrouteplanner

en kiest voor de route Tongeren - Antwerpen zal je al een eindje op weg geholpen zijn.

Kurt Hansen

Zoals al gezegd in deze draad, kan je tussen Maastricht en Tongeren prima fietsen volgens het fietsknooppuntensysteem van Limburgs Haspengouw, nog steeds het beste en best onderhouden knooppuntensysteem dat je zal aantreffen. Sinds een tijd is er een bijzondere route bijgekomen, namelijk de Via Jecore, die de Jeker volgt en daardoor voor een deel over de taalgrens wipt. Er is een stevige kaart met informatie te krijgen bij de Toeristische Diensten of te bestellen bij Toerisme Limburg. De route wordt ook besproken op

http://users.pandora.be/fietscontreien/themaroutes_vanuit_tongeren.htm#N...

William

Via het 'fietroutenetwerk' zijn diverse mogelijkheden om het traject Hasselt-Tongeren af te leggen, zelfs grote afstanden verkeersvrij.
Het kaartje kost +/- 5 euro en is in elke zichzelf respecterende boekhandel verkrijgbaar.
Veel fietsgenot!

Koen Faes

Misschien moet je eens proberen zoeken bij de LF fietsroutes ? http://www.toerismelimburg.be/grensoverschrijdendefiets.html

Groeten,
Koen