fietsroute van Gent naar Nijmegen

Ben Vandelanotte1

Hallo,

Ik zou van de zomer met de fiets naar Praag willen rijden via het boekje 'Fietsen naar Praag ' van Pirola, maar deze route vertrekt vanuit Nijmegen. Dus nu is mijn vraag of er iemand een route kent om met de fiets van Gent naar Nijmegen te geraken.

vriendelijke groeten

Ben Vandelanotte

B@se

Hier: http://www.fietsplatform.nl/routes/interactieve_kaart.asp
vindt je een inteactieve kaart met alle routes van het fietsplatform. Zelf heb ik vanuit Berge op Zoom naar Nijmegen gefietst, das de lf 2 en daarna de lf 12. Ook een optie is om de lf 13 en dan de lf 3 te volgen, zeker een mooie route (heb de drie ook gedaan.) En het knooppunt bij BoZ is niet al te ver van Antwerpen vandaan. De Lf 2 komt trouwens ook gewoon langs Antwerpen.

SucceS

Bas

Luc10

Van Gent tot Turnhout de Vlaanderen Fietsroute volgen. In Turnhout overstappen op de Kempenroute Noord die over het Oude Bels lijntje naar Tilburg loopt.
Vanaf Tilburg is er geen bewegwijzerde rechtstreeks route naar Nijmegen. Er is een rechtstreekse treinverbinding met Nijmegen (een uurtje) of schaf een goede fietskaart aan (ANWB 1:100.000 Noord-Brabant west) om daar zelf je route mee te maken.
Het kan wel over bewegwijzerde routes maar dan moet je flink omrijden: dan moet je onder Tilburg (ik dacht bij Baarle Nassau/ Baarle Hertog) de Schelde Rheinroute oppikken. deze volgen tot Best. Dan overstappen op de LF7 de Oeverlandroute tot waar die de LF 12 (Maas en Vestingroute kruist (links boven 's Hertogenbosch aan de Maas) deze dan volgen tot Grave en dan zit je al vlakbij Nijmegen.
Succes!

Opdefiets
www.opdefiets.net
www.fietsgidsen.nl