fietstocht voor beginner in Frankrijk

Hella Staes

Hoi,

mijn moeder en ik gaan eind oktober fietsten in Frankrijk voor een week. Het is voor mijn moeder de eerste meerdaagse tocht.

Een trajectje uit volgende LF routes zou kunnen:

Narbonne - Biarritz
Boulogne-sur-mer - Moezel
Marnay - Saintes-Maries- de - la - Mer
Pyreneeen - Santiago De Compostela

Ik ben op zoek naar een fysiek lichte route met mooie natuur. Kunnen jullie iets aanraden?

Veel Dank,

Hella

Harry10

Hallo Hella,

Ik zelf onderneem al jaren fietsvakanties en sinds 2006 gaat mijn vrouw ook mee. ook voor haar geldt fysiek niet te zwaar, dus niet teveel klimmen. We hebben samen 2 fietsvakanties ondernomen in Frankrijk, 1 x Zuid Frankrijk 2005 en 1x Zuid West Frankrijk 2006. Zeker deze laatste ging alleen door vlak gebied. Voor meer info verwijs ik je naar onze site.

http://members.home.nl/harryopdefiets/

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Harry
http://members.home.nl/harryopdefiets/

marc9

graag geweten hoe jullie met je eigen fiets aan
de start van de fietsrit gereist zijn
met het openbaar vervoer? via welk station

Koga Miyata Glo...

Ik las in jouw posting dat je een groep fietsreizigers met beperkte fietsreiservaring begeleidde. Ikzelf ben een beginnende fietsreiziger (54 jaar) en zou graag mijn eerste kleine reizen willen fietsen binnen een groep, club of organisatie om wat ervaring op te doen. Weet jij soms waar ik hiervoor terecht kan? Ik woon in het Pajottenland.

Met dank
Danielle

André Ramault

Hallo Hella,

Indien jullie een 'lichte' route zoeken - je bedoelt allicht een 'vlakke' route - dan is Frankrijk daarvoor niet het meest geschikte land. Ik heb ervaren dat fietsen in Frankrijk zelden licht of vlak is. Eventuele gidsen van de LF routes die je vermeldt gegeven doorgaans info over de moeilijkheidsgraad.
Met de LF route 'Narbonne - Biarritz' bedoel je wellicht fietsen langs het Canal du Midi. Dit is bijna in zijn geheel een vlakke route. Meer info vind je op o.m. de zeer informatieve Nederlandstalige website http://www.hertogen.be/reportages/midi/ met tal van links naar andere sites.
Je vermeldt als laatste mogelijke LF route 'Van de Pyreneeën naar Compostela'. Die route vond ik zwaar!

In de rubriek 'Enkel leden' van deze website vinden leden van 'De Vakantiefietser' o.m. het gedetailleerde traject met budjetovernachting van een achtdaagse rondrit langs Noord-Franse rivieren (Lys, Crequoise, Canche, Athie, Somme, Escaut). Het betreft een lichte rondrit door een rustige en mooie natuur die ik in 2001 ondernam met een groep fietsreizigers met beperkte fietsreiservaring.
Suggesties van dichtbije lichte weektochten zijn: de Noordzeeroute (LF1) en de Vlaanderenfietsroute (LF6).

Maar misschien hebben jullie meer klimcapaciteit dan vermoed, en is een rondrit in Frankrijk best haalbaar. Je weet het pas wanneer het uittest!

De Nederlands Fietsinformatiestichting liet deze zomer het traject Boulogne-sur-Mer tot aan de Loire in zuidelijke richting uittesten. Tot Sees is de conceptroute klaar en verkrijgbaar. Via http://www.fietskaartinformatiestichting.nl verneem je er meer over.

Succes,
André Ramault