Fietsvakantie na lumbale herniaoperatie?

Lucsje

Beste allemaal,

Sedert enkele maanden ben ik lid geworden van dit forum in voorbereiding van een fietsreis met vier vrienden naar Compostela in 2014.

Deze zomer heb ik me niet echt kunnen voorbereiden op die fietstocht omdat ik erg geplaagd werd door zenuwpijnen in de benen.

Afgelopen week ben ik geopereerd aan een lumbale hernia en van fietsen komt momenteel dus niets meer in huis. Er wacht mij een revalidatie van enkele maanden vooraleer ik terug alles mag doen.

Mijn vraag is nu aan de medeforumleden of er onder jullie nog zijn die geopereerd zijn aan een lumbale hernia en die daarna een lange fietsreis hebben ondernomen.

Mijn behandeld arts wil hier voorlopig geen uitspraken over doen, wat ik wel begrijp. Ik zou het bijzonder jammer vinden mocht ik niet kunnen deelnemen aan deze 6 weken durende fietstrektocht.

Bij voorbaat dank;
Luc

Lucsje

Dank U wel, dat heeft me moed om ervoor te gaan, maar eerst nog wat revalideren.

jansenius

geen paniek... ik ben in december 2007 ook geopereerd aan een hernia (L5/S1 voor de ingewijden :-) ) . Ik was met de jaren minder tot bijna niets gaan fietsen, maar die hernia heeft mij precies wakker geschud. Tegen de zomer 2008 kon ik weer wat tochtjes maken. In december 2008 maakte in een eerste lange dagrit (180km). In aug 2009 ging ik weer op fietsvakantie, gepakt en gezakt. Seder 2010 heb ik mij zelfs op het lange afstandsfietsen gestort (dat was nieuw voor mij) en in 2011 reed ik Parijs-Brest-Parijs (non stop 1250km in 90u). Ok, dat is wat extreem :-) , maar fietsen is eigenlijk uitstekend als "lumbale massage". Dus : als je het geleidelijk aan doet (geduld is een schone deugd!!), niets forceert maar wel heel regelmatig weer gaat fietsen, lijkt mij een 6 weken trektocht naar Compostela in de zomer 2014 zeker niet onmogelijk. Succes met de revalidatie !