fietsvervoer met Ryanair

Bert Raes

Heeft er iemand ervaring met het vervoeren van fietsen met Ryanair? Alle opmerkingen zijn welkom.

wim

Ryan Air rekent een vaste prijs per fiets van 30€ per vlucht (dus 60€ heen en terug). Maakt niet uit voor welke vlucht.
Kijk daarom ook uit naar andere vliegtuigmaatschappijen die geen toeslag aanrekenen. Het verschil met Ryan Air kan erg klein worden.

jacques parmentier

ik woon 20 klm van carcassone maar wat is de prijs voor geen en terug met de fiets voor 1 week

wouter3

OPGEPAST!!!!!!!
Wij hebben een zeer slechte ervaring met Ryanair:

In Juli 2009 zijn we naar Santiago de Compostela gefietst. In Santiago is Ryanair het zodanig gewoon dat er fietsen meevliegen en bijgevolg moeten ze zelfs niet ingepakt worden (wel de basis: pedalen af, banden plat, stuur schuin, voorwiel eruit). Maar toen kwamen we in Madrid en moesten de fietsen WEL in een doos! Enige probleem: nergens op de luchthaven verkochten ze dozen (ze wisten zelfs niet waar we moesten zoeken). Uiteindelijk vlucht gemist, 200euro moeten betalen voor 2 nieuwe ticketten en dan mochten we op zoek naar 2 dozen. Ze zeiden bij Ryanair: 'Jullie zullen naar de stad moeten gaan en wat karton zoeken (stad op 10km). Ongelooflijk slechte service want de chef wou zelfs niet luisteren en wimpelde ons af. Met veel moeite 2 dozen gevonden in de carrefour (taxi: 80euro). Nachtje op de luchthaven doorgebracht. Wat waren we blij dat we in Brussel waren!

conclusie: Eis in Santiago een doos, daar hebben ze ze wel. Ik denk dat plastiek zelfs niet volstaat in de luchthaven van Madrid.

Goed de regels van alle luchthavens lezen waar je stopt!!!

De hoofdreden van Ryanair was dat Madrid een internationale luchthaven is. Wij met alle miserie omdat de medewerkers van Ryaniar blijkbaar andere regels toepassen.

In feite is Ryanair goedkoop en is het gemakkelijk om het vliegtuig te nemem, maar zorg gewoon dat je een DOOS hebt.

mvg Wouter (b-bal@hotmail.com)

Kees2

Net terug vanuit Marseille - Eindhoven. Groene Route gefietst. Fietsen gingen zo mee, zonder er iets af te halen of in folie te doen. Zonder schade in Eindhoven.

wim

Mijn tips:

Eerste keren met doos gewerkt, daarna met nopjesplastiek, en wel om de volgende redenen:
- met nopjesplastiek is de bagage compacter, dus minder kans op vertraging (fiets mee op zelfde vlucht en niet op vlucht een dag later)
- bagagepersoneel ziet duidelijk dat het een fiets is en meer kans dat die dus als zodanig behandeld wordt (bijv. als laatste in het ruim)
- bij kleine luchthavens is de logistieke ketting korter dus minder kansen op onheil + je kan hem meestal persoonlijk overhandigen aan iemand van het bagagepersoneel met wat vriendelijke aanwijzingen. Daarom geef ik de voorkeur aan kleinere luchthavens en rechtstreekse vluchten. (bijv. RyanAir)
- bij een mannenfiets: doe nopjesplastiek rond de dwarsbuis, is dan makkelijk te dragen door personeel. Je toont zo onrechtstreeks respect voor hun zware taak en meer kans dat ze je fiets dan met respect behandelen.
- doe veel nopjesplastiek rond de derailleur, die is het meest gevoelig voor kwetsuren
- pak hem zodanig in dat je de plastiek makkelijk kan recupereren bij aankomst en achterlaten bij iemand (bijv. hotel) voor terugkeer
- indien terugkeer vanaf andere plaats vind je meestal wel plastiek bij bedrijf in plaatselijke industriezone
- wees niet gierig met plastiek: pure mechanica: hoe meer plastiek, hoe meer spreiding van grote impact of kracht dus hoe minder risico op beschadiging

Kees2

Wij willen in sept. terug vanuit Marseille. Is erop het vlietveld daar een doos of bubbelplastic te koop? Of zitten deze kosten al in de prijs.

steven2

Net terug van de groene weg. Met ryanair van Marseille tot Eindhoven. Fietsen ingepakt met bubbelplastic.Minimaal. Bij aankomst 1 fiets derailleur een beetje naar binnen gebogen, 1 fiets kleine lakbeschadiging, derde fiets geen enkele beschadiging.
Tochwel tevreden ook omwille van prijskaartje. € 87 fiets+extra bagage + vlucht

Gregory

Hallo,

wij zijn net terug van Spanje met Ryanair.

Charleroi -> Madrid: fiets in kartonnen doos

Valencia -> Charleroi: volgens personeel van de checkin kon de fiets zondermeer mee. Wij hebben toch het stuur gedraaid, pedalen eraf geschroefd en een plastiek zeil over geplakt.

Bij het opgaan was de fiets licht beschadigd, er had blijkbaar iets zwaar op de kartonnen dozen gelegen. Bij het terugkomen waren ze daarentegen ongeschonden.

Harry3

Ik ben in 2008 nog met RyanAir naar Ierland gevlogen en de fiets verpakt in een hoes van de Fietsvakantiewinkel. Eigelijk niet meer dan een doorzichtig plastic hoesje. Geen enkel probleem.

Harry

http://www.fietsvakantielinks.nl/ (zoeksite met heel veel fietsvakantielinks)
http://www.fietsvakantielinks.nl/harryopdefiets (onze fietsvakantieverhalen)

6333t

Hallo,

Moet de fiets perse worden ingepakt in een zeil of doos, of ben je hier vrij in?

Pagina's