Via Finlandia

werner

Hallo. Ik wil volgend jaar augustus 2011 de Via Finlandia route fietsen. Heeft iemand ervaring met Finland, aanduiding van deze route, wild kamperen, onkosten, muggen.

a en b

wij fietsten net een stuk via die ( van vaasa naar helsinki)route en eerlijk gezegd is er geen reet aan. er zijn 101 veel leukere en mooiere en vriendelijkere routes. trouwens, die route vonden wij ook erg druk qua verkeer, echt geen aanrader.
dan kan je beter estland ofzo fietsen, in Talinn een kleine wegenatlas gekocht en feilloos onze eigen route uitgestippeld, langs meertjes en stille grinwegen en haast geen verkeer.

Peter

@Werner: Die muggen zitten evengoed aan die badplaatsen. Er is niet echt iets waar je dat aan kan voorspellen. Op de campings idem.

Campings hebben meestal geen winkeltje maar wel regelmatig een keuken. In Finland is het leven toch al wat duurder als hier. Zowel in de supermarkt als het restaurant. Calculeer dit in!

@Jean: Ik had en product bij van thuis (Careplus 50% DEET) Maar ginder van mensen ook nog OFF gekregen wat ook wel goed is. http://www.off.com/

Peter

klerkx jean

peter,
daar ik in augustus 2011 in finland aan het fietsen ben schrijf je dat er veel ongemak is i.v.m. muggen,wat is het beste in de apotheek ter plaatse een antimuggen product kopen,of van thuis uit iets meenemen,mij is verteld van het daar te kopen aangezien de producten ter plaatse beter zijn op de plaatselijke problemen.
wat is je mening graag info.
mvg
jean

werner

Peter, je schrijft dat je wild hebt gekampeerd aan een meer en openbare badplaats. Is dit mogelijk zonder probleem, en is daar de biotoop van de muggen wat verder af, ik bedoel valt het daar wat mee. Heb jij ook gekampeerd op campings, vallen daar de muggen wat mee, zijn er op de campings winkeltjes om zelf te kunnen koken, en zijn naar ook zoveel muggen. Valt de kostprijs voor Finland wat mee, betreft eten kopen, gaan eten of iets gaan drinken.
Alvast bedankt.
Werner

Peter

Hallo Werner,

Ik heb deze zomer in juli in Finland gefietst. De muggen kunnen je het er bijzonder zuur maken. Zorg voor voldoende anti-mug. Bv: OFF. Zorg voor allesbedekkende kleding en hoofdnetje.

Ik heb er maar een paar keer wilgekampeerd. In het bos (hel=muggen), aan een meer en op openbare badplaatsen (primitieve wc aanwezig)

Ik heb geprobeerd daar op fietskaarten te zijden maar toch regelmatig op grotere wegen beland. Naargelang de streek zijn er voldoende rustige alternatieven.

Voor meer, mag je me nog mailen.

Peter