Frankrijk > Corsica > Italie

Lotte Van Herwegen

Ik ben plannen aan het maken voor een fietsvakantie volgend jaar. Graag zou ik tot Avignon fietsenen daar met een snelle boot naar het eiland Corsica varen, daar verder fietsen en vanop een punt in Corsica de boot verder nemen naar Italië.
Heeft iemand dit al eens gedaan? Waar vind ik concrete informatie over de boottochten? Is er een mooie route (max 300km) te fietsen in Corsica of plaatsen waar je echt geweest moet zijn? Andere nuttige informatie is ook meer dan welkom!
Alvast bedankt
Lotte

Lotte Van Herwegen

Ik ben aan het plannen om begin/ midden september de overzet te nemen.
Heb inderdaad ook al opgemerkt dat de boot niet al te goedkoop is maar het lijkt mij echt de moeite.
Is september ook al niet iets goedkoper? Er staan namelijk nog geen boottochten online voor volgend jaar...

Chris7

Dag Jan,

Ik had deze zomer een beetje hetzelfde plan opgevat als Lotte. Ik heb het echter niet uitgevoerd wegens te duur tijdens het hoogseizoen (boten naar Corsica) en ook te warm in de zomer. Maar Corsica blijft op mijn verlanglijstje staan.

Ik zit te overwegen om evt. in de paasvakantie te gaan (dit schooljaar van 1 tot 17 april). Is het qua weer en temperaturen dan al te doen en zijn er dan al campings open ? Of kan je dan nog niet echt van de zee genieten ?

Of is er een andere periode die als IDEAAL op alle vlakken bestempeld kan worden ?

Groetjes, Chris

Jan26

Lotte,

Corsica is voor mij gewoonweg de max. Er is eigenlijk maar één echt lelijk stuk, nl. de kustweg ten zuiden van Bastia tot Solenzara.
De rest is allemaal schitterend fietswerk, veel kronkelende weggetjes (soms maar één auto breed), veel bergop, bergaf maar meestal niet echt steil.
Dikwijls is er ook geen vangrail in de bergen, als je dus een stuurfout maakt kan dat zware gevolgen hebben. Als je maar 300 km wil fietsen in Corsica kun je je misschien beperken tot een rondje naar Cap Corse (vooral de westkust is heel mooi)

mvg,

Jan

Wouter4

Hey Lotte,

Wegens de recente gebeurtenissen op Corsica is SNCM ten zeerste af te raden. Maar wij waren heel tevreden over Corsica Ferries. Die varen trouwens zowel op Frankrijk als op Italië.

Groetjes,
Wouter

Luc10

Beste Lotte,
Er zijn 2 veerbootmaatschappijen die op Corsica varen: de SNCM en Corsica ferries. www.corsicaferries.com
www.sncm.fr
Op deze websites staat alles over de prijzen en vaartijden!
Alle overige info over routes kun je verder vinden in mijn fietsgids Fietsen op Corsica; te bestellen via www.opdefiets.net Daar vind je trouwens ook Fietsen langs Zuidfranse Gorges met o.a. een route van Avignon naar Nice, een van de vertrekplaatsen voor de veerboten (naast Marseille en Toulon)

groeten,
Luc