Frankrijk - waar naartoe ?

Peggy

Hallo,

Normaal gezien vertrekken wij komend weekend met de auto + fietsen + tent naar Oostenrijk.
Omdat het daar momenteel zulk slecht weer is, overwegen we een trip naar Frankrijk.

Frankrijk is echter groot, de planningstijd beperkt ... wie helpt ons ? Wat is dé plek om te ontdekken per fiets (midden, zuiden), wat is een mooie uitvalsbasis om de tent te zetten en van daaruit dagtochten te maken van max. 80 km. Waar vinden we zo snel nog mooie routes ?

Saar

Nicole

in de loirestreek is er een uitgebreid netwerk van fietswegen, bvb naar de verschillende kastelen. daarvan kan je ter plaatse meer dan genoeg informatie vinden.

Saar

Hallo,

Hartelijk dank voor jullie snelle reacties !
De streek van Mont Ventoux zal eventueel iets zijn voor september. Momenteel kan ik om gezondheidsredenen geen al te zware tourtochten maken. Vermoedelijk geldt dit ook voor de Jura streek (waar het momenteel ook zéér slecht weer is)maar die inderdaad prachtig is !!

Gisteren mijn oog laten vallen op de Loire streek en ook de Médoc lijkt me interessant. Moet 'verplicht' opteren voor de iets vlakkere wegen en ik vrees dat zelfs een dagtour van 80 km geen optie is ...

In september hebben we nog twee weken vakantie en trekken we misschien naar het Zuiden of naar Corsica om te fietsen. Heb in ieder geval nog zéér mooie vooruitzichten !!

Nog tips ? Kan je bijv. ter plekke nog kaarten krijgen in die kleine dorpen of op campings ? Omdat onze planning Oostenrijk was, vertrekken we zonder enige voorbereiding/info naar Frankrijk.

Saar

roger

Hoi,
Wij fietsten verleden jaar in de Médoc,onder de Gironde aan de Atlantische kust.Er zijn veel fietspaden(ook minder goede) naar Franse normen.
We hadden,eenweek lang, onze vaste stek in Lacanau Plage (te toeristisch) en ondernamen elke dag fietstochten.
Niet spectaculair maar wel aangenaam.

Kevin3

Wij zijn vorige week thuis gekomen van onze vakantie in Frankrijk. We waren hier vertrokken richting Mont Ventoux, via de Groene Weg. We hadden iemand met auto (voor de bagage en tent), zodat we dagelijks tussen 120-180 km hebben gefietst. Tijdens de fietstocht vond ik de Jura het mooiste gebied waar we doorreden. Omdat de Jura zich zowel in Frankrijk als Zwitserland bevindt, is dit mss een gebied waar je zeker kunt doorrijden. De meeste hellingen zijn niet al te stijl, maar wel redelijk lang (allemaal relatief natuurlijk).