Gevoelloze vingers ? Ergon handgrepen iets voor u ?

Anonymous

geef hier uw commentaar op deze blikvanger!

webmaster

Stef

Heb er zelf ook en vind het veruit de beste grepen die ik ooit heb gehad. Wat ook veel kan schelen:
- (Zoals lieven al zegt), je stuur een beetje hoger zetten
- Klinkt onlogisch maar je zadel naar àchter zetten. Je verlegt zo je zwaartepunt naar achter zodat er minder druk op je polsen komt

lieven4

Veel hangt gewoon af van je positie op je fiets, met of zonder speciale grepen.
Soms is het voldoende om de helling van je stuur een beetje te wijzigen.

toon1

voor mij de slechtste koop die ik ooit gedaan heb. Er is niets wat sneller van de fiets verwijderd werd dan dit soort grepen.
Heb 2 fietsen, op de trekkingfiets ziten massieve kurkhandgrepen op de snellere fiets (met recht stuur) zelf kurklint zoals bij racefietsen gebruikt wordt, aangebracht. Dit kurklint zeer dik gewikkeld (heb grote handen) en dit dempt uitstekend.
Volgens mij zijn Ergongrepen niet nodig als je een goed passend stuur hebt, en indien dit niet zo is krijg je vroeg of laat toch last ook met speciale grepen.

Sander

Ik heb deze maand 3 weken gefietst met m'n gloednieuwe koga worldtraveller, met ergon handgrepen, en ik heb niks van last gehad in m'n vingers/handen. Ik had handschoentjes mee, maar heb ze zo goed als nooit gebruikt. Ben er heel tevreden van :-)

Hans7

Ik heb de Ergon handgrepen nu ongeveer anderhalf jaar op mijn stuur zitten. Ben erg tevreden over de grip. Ben daarentegen erg ontevreden over de snelle slijtage. De ribbels zijn inmiddels helemaal weg. Wat overblijft is een gladden, plakkerige handgreep. Zonde.

Paul

Heb sinds 18 maanden een Santos travelmaster met Ergon handgrepen. Tijdens een meerdaagse tocht had ik erg veel last van gevoelloze handpalmen. Met gewone handgrepen nooit last van gehad. Onertussen heb ik ze al enkele keren bijgesteld, maar ik wacht wat onzeker op mijn volgende meerdaagse tocht. Hoop dat het betert.

Alex

Hoogswaarschijnlijk kun je ze ook bevestigen op een vlinderstuur maar de pijn aan je schouder(bladen) kan ook door een te lange stuurpen komen...

Ik had bij mijn nieuwe fiets ook last en er stond een verstelbare stuurpen op en heb alle gradenboogmogelijkheden ermee geprobeerd en het voelde niet goed en na enkele tientallen kms pijn tussen de schouderbladen en schouders...

Nu heb ik een kortere, niet verstelbare pen met een hoek van 15° en het voelt perfekt aan...

Ik zg niet dat het hieraan ligt maar het is een mogelijkheid.........SUCCES

Karlien

Toen ik mijn nieuwe vakantiefiets ging kopen wist ik het wel, ik moest en ik zou ergonomische handvaten op mijn fiets hebben, na op de vorige fietsvakantie twee weken lang gevoelloze vingers te hebben gehad. Ik heb er ongelofelijk tevreden van, ik kan zelf dagen fietsen zonder handschoentjes. Alleen jammer dat ik voor een recht stuur moest kiezen. Ik heb wel barends en mijn stuur laten versmallen, maar ik blijf last hebben van schouderklachten. Iemand een idee of je Ergon handvaten ook op een 'vlinder'stuur kan monteren?

Karlien

Eland

Hoi Hans

Op een forum vond ik dat de initiële klachten bij gebruik van Ergon handgrepen werden opgelost door de hoek van de handgreep mbv een inbus sleuteltje bij te stellen. Hierna waren alle klachten van de baan en de gebruiker heel enthousiast. Heb je dat geprobeerd ??

Eland

Hans8

Hoi,
Onlangs een mooie reisfiets aangeschaft. Ondanks dat ik nooit last heb van afgeknelde zenuwen in mijn hand heb ik toch - met het oog op het zekere voor het onzekere - ergon handgrepen gemonteerd.
Zowel mijn vriendin als ik zelf vinden het geen succes. De drukpunten liggen inderdaad anders, met (voor ons) als gevolg dat we in het gedeelte onder de duim veel last hebben gekregen. Voor ons dus zonde geld...