Goede winkel voor vakantiefiets?

Jonas_

Dag iedereen,

Ik heb al enkele kleine stappen ondernomen op het gebied van fietsreizen met een fiets die ik nog had van mijn plechtige communie :). Ik heb echter gemerkt dat 3 versnellingen niet ideaal is, maar het concept fietsreizen ligt me helemaal. Daarom ben ik van plan om te investeren in een fatsoenlijke vakantiefiets en ben ik opzoek naar de juiste winkel in de provincie Antwerpen of Limburg (voor echt een goede winkel wil ik zeker ook verder een kijkje gaan nemen, zelfs Nederland). Op het internet vind ik wel enkele websites terug, maar belangrijker voor mij zijn jullie ervaringen.

Op het forum zijn er al dergelijke posts, maar deze zijn meerdere jaren oud. Daarom ben ik opzoek naar wat informatie die up-to-date is. Ik zou jullie erg dankbaar zijn als jullie mij één of enkele adresjes kunnen geven waar ik eens een kijkje kan gaan nemen.

Alvast bedankt voor jullie advies!

Groetjes,
Jonas

Jonas_

Dag Jaak,

Bedankt voor de tip!

Momenteel staat mijn hoofd op een Santos Travelmaster. Of het 2.6 of 2.8 wordt weet ik nog niet. Ik denk dat ik wel voor de TX versie ga. Dit alles maakt dat de fiets (incl. naafdynamo, verlichting, drinkbushouders, slot, ...) op +/- 2400 euro komt. Ik zal de aankoop dus nog even moeten uitstellen, maar investeer liefst iets meer als ik er dan toch eentje koop.

Ik doe nog wel even verder met mijn vorige fiets en zal met zijn drie versnellingen heuvelachtige gebieden wel mijden :-).

Groetjes,
Jonas

jaak

Dan moet je zeker eens gaan kijken bij Walter Vroemans in Lichtaart (Kasterlee). Hij heeft mijn MTB kundig omgebouwd. Verkoopt -onder andere- ook Santos en weet echt wel van wanten!
Mvg,
jaak

Timlht

Hoi,

Zeker iets om rekening mee te houden. Je kan misschien het "fiets-advies-vragenlijstje" invullen op het forum van zustersite (mag ik daar wel naar linken?) Wereldfietser. (Ook de gezamenlijke Wiki hierboven is een schatkist). En verder denk ik aan testrijden, testrijden en ook wel testrijden.

Ps: als je niet van een bukfiets houdt is er ook nog steeds de ligfiets :)

Jonas_

Nog effe terzijde:

Ik heb wel al gemerkt dat ik liever rechtop zit dan voorovergebogen. De fiets van fahrradmanufaktur lijkt mij wel eentje om meer voorovergebogen te zitten.
Ook de fiets van Surly lijkt mij meer een model waarbij je sportief zit.

Ik kan mis zijn natuurlijk, want heb er nog niet mee gereden.

Jonas_

Dag Tim,

De fahrradmanufaktur-fiets valt mooi binnen het budget. Ik was aan het tellen geweest voor een santos, en met drinkbusdragers, naafdynamo, lichten, voordragen, ... erbij zou het toch al boven 1900 euro zitten.

De TX-400 Shimano Deore XT 30-Gang komt volledig uitgerust op 1299 €, wat wel te doen is!

Bedankt voor je berichtje, want dit is ook zeker een mogelijkheid!

Groetjes,
Jonas

Timlht

Btw voor Surly zie Specht, VSF oa bij ibike (A'pen)

Timlht

Dag Jonas,

Ook hier een soortgelijke zoektocht aan de gang. Bovenaan mijn lijstje staat op dit moment deze:

http://www.fahrradmanufaktur.de/katalog/expedition/TX-400-Shimano-Deore-...
Kort daarop gevolgd door deze:
http://surlybikes.com/bikes/long_haul_trucker

Beide veel fiets voor een relatief beperkt budget, mag ik graag denken. (En ook wel te vinden in het Antwerpse).

Veel plezier, Tim

Jonas_

Dag Nick,

Met fietsen Specht heb ik toevallig al gemaild. Ook een andere fietsenwinkel had ik al gecontacteerd. Fietsen Specht was veel uitgebreider in zijn antwoord en gaf me veel meer informatie. Jouw berichtje bevestigd dit. Wanneer ik m'n fiets ga kopen, zal het waarschijnlijk dan ook daar zijn :-). Bedankt voor je tip en adres!

Groetjes,
Jonas

Nick

Jonas,

Je moet eens gaan zien bij fietsen de Specht in Berchem (Antwerpen). Ik heb daar een paar maanden geleden mijn Santos gekocht en ben super tevreden, zowel van de fiets als van de uitleg, kennis en service in de winkel!

Jonas_

Dag Carine,

Perfect! Ik ben al eens gaan kijken op de website en er zijn inderdaad enkele winkels in de buurt. Ik heb verder al eens nagevraagd wat de minimale kostprijs is voor een Santos vakantiefiets (die vertrekklaar is) en deze is 1599€. Mogelijk ga ik op de fiets- en wandelbeurs eens proberen :).

Bedankt voor je tip!

Jonas

Pagina's