Hasselt naar Middellandse Zee per MTB

Rec

Ben op zoek naar een fietsroute over onverharde wegen van Limburg (Hasselt) tot de Middellandse Zee (Saint Maxime) Heb al redelijk wat gesurft, maar niet echt iets gevonden. Routes voor de gewone fiets wel, maar niet specifiek voor de mountainbike. Er is wel de GR5, maar zeer zwaar met de mtb te doen.
Suggesties welkom.

Cheers, Filip

Rec

Bagage zal verdeeld worden over een frametas, zadeltas en stuurtas. Aangezien ik maar een grote week de tijd heb vervalt het idee van de GR5. Ben wel van plan een stuk vd GR14 in het noorden van Frankrijk te doen en zuidelijker de GR42 en nog wat andere reeds verkende paden. Naargelang het opschiet zal ik meer of minder off-road gaan.

nath

wat nog altijd niet duidelijk is, of je bagage meeneemt of niet? 2 Weken via gr of mtb parcours naar het zuiden? Ik zou het alvast niet kunnen ... En zeker niet mét bagage. Wij zijn ook eens via de vogezen richting genève gereden en hebben in de jura dikwijls op volgende route gereden: http://www.gtj.asso.fr/differentes-formules-de-la-gtj/gtj-a-vtt/la-gtj-a...
Is zeer goed aangeduid!

Wij duiden de avond vooraf cirkels op de kaart aan op kruispunten die we nodig hebben, deze kaart in stuurtas en de dag zelf hoef je niet veel meer uit te zoeken.

groeten en succes
nath

werner

Ik had steeds de wandelboekjes van de GR5 mee. Ik had een klein stukje afgesneden en deze paste net in mijn stuurtas. Moet wel oppassen dat in luxemburg de aanduiding veranderd. in Frankrijk, zelfde (soms) probleem met het doorrijden van dorpen na een verkaveling, of herinrichting van kruispunt. Ben soms wel eens verkeerd gereden door niet zichtbare aanduiding. Maar na bijna 900 km is dat wel normaal. Deze tocht die ik in stukken deed (6 jaar) is reeds wel al 10 jaar geleden. Toch de moeite waard.
Groeten

Rec

Bedankt voor de tips.
@Nathalie, neemt da dan ni veel tijd in beslag, telkens op de kaart te moeten zien? Hoop de route op een 2wk te kunnen doen.
@Werner, hoe is het gesteld met de tekens in België/Frankrijk? Zijn ze een beetje in orde kwa zichtbaarheid of zijn er stukken de laatste jaren niet meer herschilderd

werner

Beste, Ik heb reeds de GR5 gereden van Kalmthout to half weg de vogezen. Zeer mooi, van vanaf de vogezen wel soms redelijk wat stappen ipv fietsen. Ik denk dat je tot daar wel kan de GR5 nemen, en nadien een andere tour zoeken.
Veel succes gewenst.

nath

Hoi,

wat betreft het gedeelte Frankrijk:
wij fietsen steeds met de kaarten van IGN 1/100000. Daar staan vele wegen op, ook de onverharde. Wij fietsen zelf ook met de MTB, en kiezen dikwijls ook voor de onverharde wegen. Wij bepalen op de reis zelf welke wegen we de volgende dagen gaan nemen. In sommige streken is het moeilijk om onverharde wegen te vinden. Let wel: het hellingspercentage van de onverharde wegen is soms wel serieus zwaar voor fiets met bagage.

mvg,

nathalie