hoe doen jullie dat eigenlijk?

Gert2

heb besloten om meer te gaan fietsen en onlangs voor mezelf uitgemaakt dat ik graag ook langere reizen zou willen maken.
maar....ik vraag me eigenlijk af hoe jullie dat allemaal financieel voor mekaar krijgen zo pakweg maanden gaan reizen of een jaar of zelfs nog langer???
oorspronkelijk dacht ik dat dit weggelegd was voor jonge mensen die voor hun werkcarriere aan te vatten een tijdje wilde gaan reizen met de fin steun van thuis uit, echter na op deze site en andere eens goed doorzocht te hebben blijkt dat fietsreizen wel degelijk iets voor alle leeftijden is!
maar hebben jullie dan zoveel geld??? want als ik alleen al denk aan je app of huis (huur/ hypotheek) zonder werk uiteraard, de reis zelf die een pak kost, ervan uitgaande dat het basis materieel reeds voorhanden is , jullie zullen beter dan ik weten welke kosten hier allemaal aan verbonden zijn en dat zullen er wel een hoop zijn....
geldreserve voor terugkomst enz....

hebben jullie dan allemaal de lotto gewonnen of verdienen jullie dan zoveel dat dat allemaal kan?

voor mij is het een natte droom....

polle

Beste,

Je kan je op je gemeente laten registreren met een referentieadres. Hierdoor blijf je wettelijk in orde en weten ze dat je in het buitenland verblijft. Normaal gezien kan je referentieadres één jaar inorde blijven. Dit referentieadres heeft in principe geen gevolgen voor diegenen die hier al wonen. Je officiële post wordt wel op het referentieadres toegestuurd - met dit referentieadres is ineens alle rompslomp geregeld - zoals verkiezingen, ... belastingsbrieven is andere koek maar tegenwoordig kan je dit dan ook weer digitaal.

Geniet van je trip en als je nog vragen laat je het maar weten.

Gert2

bedankt voor jullie oprechte mening!
ik denk er idd aan de knoop door te hakken, ik zet mijn tanden erin haha
de reis op zich schrikt me totaal niet af eigenlijk sta ik te popelen om te vertrekken alleen om vanalles en nog wat te regelen zie ik tegenop...
mijn huurhuis onderverhuren voor een jaartje kan niet (moeilijke huisbaas) en dan nog zou je iemand moeten vinden voor enkel een jaar (die dan ook de boel niet sloopt!) dus dat word opzeggen, mijn werk (dat is deeltijds)kan ik wel regelen onbetaald verlof te nemen, en heb een bijpassing werkloosheidsuitkering, tja dat laatste zal moeilijker zijn denk ik bij terugkomst

voor de reis op zich denk ik het financiel wel te redden voor een jaartje of anderhalf (ernstige tegenslagen buiten beschouwing gelaten natuurlijk)
ik denk weinig het vliegtuig te nemen (alleen als het niet anders kan) wel hier en daar een trein of zo en verder erg low budget te reizen, ik ben echt geen luxepaard.

op reis vallen er wel een massa kosten weg dat weet ik maar inkomen is er dan ook niet meer en maak me alleen een beetje zorgen bij terugkomst want daar moet ook een aardige som voor opzij gezet worden, want terug een huis huren en bemeubelen tja dat kost ook nogel iets tegenwoordig, want als ik mijn meubels en spullen stockeer in een garage die ik nog ergens heb dan vrees ik dat er niet al te veel nog bruikbaar gaat zijn bij thuiskomst na een jaar of langer alleen al door het vocht....

dan nog iets
hoe zit het eigenlijk met je adres??
want dat zal ik dan niet meer hebben natuurlijk, me ergens laten opschrijven bij familie of vrienden is geen optie (de eerste willen dat niet en verklaren me nu al gek omwille van de gedachte om met de fiets op reis te gaan en de tweede categorie heb ik niet dus...)

want als je afgeschreven bent op de gemeente en geen adres hebt word je na een tijdje toch automatisch geseind? hoe gaat dat dan??

kris1

Ik kan mij meer vinden in het verhaal van Dorien. Voor iedere reis die je zal maken heb je een bepaald budget nodig. Zorg dat dit dan ook realistisch is, liever wat extra rekenen.Sommige onder ons hebben het geluk van voldoende betaald verlof te kunnen nemen, andere vallen terug op tijdskrediet of iets anders. Je kan je huisje/appartement verhuren tijdens je afwezigheid.Je kan het reizen combineren met werken,kijk maar naar het systeem in Aussi land.Ze zoeken in Oosten altijd wel iemand die Engelse les wil geven. De vergelijking van de kosten die je maakt in Azie tegen Europa zijn heel verschillend. Je zit steeds met de kost van het vliegtuigticket naar de goedkopere gebieden, dus hoe langer je reist hoe beter(als je buiten europa gaat reizen). Je lichaam heeft heel wat energie/voedsel nodig om 5 tot 6uur/dag te fietsen hou daar rekening mee. Rijst van s''morgens tot s''avonds is niet aan mij besteed. Je kan heel basic reizen maar het moet toch plezant blijven. Je bent wel goed bezig je informeren. Waar een wil is een weg zeggen ze,...
Doe het gewoon Dirk, zodat je binnen 10 jaar niet moet zeggen had ik maar,...

P

Geld ja alsof het daar allemaal om te doen is ?

Op een jaar fietsen doe ik evenveel op dan velen op 2 weken vakantie. Het enige verschil is dat zij meer aan mij vragen hoe betaal je dit allemaal dan dat ze die anderen vragen hoe ze dit allemaal kunnen betalen.
Vreemd hé maar uit de lijn stappen levert blijkbaar meer vragen op dan doen wat algemeen verondersteld en aanvaard wordt.

Hoe geraak je er dan?
Jaren op water en brood leven is misschien een manier ... maar voor mij geen optie. Zonde van die jaren zou ik zo zeggen.

Je dromen volgen is het enige wat je te doen staat ... het geld ja is belangrijk maar niet onoverkomelijk.
Ik kan niet in je portefeuille kijken, noch doe ik aan budetbegeleiding ... Ik kan alleen maar spreken uit ervaring dat het leven zo duur is als dat je het zelf maakt, zo ook reizen.
Waarmee ik niet wil zeggen dat je jezelf een armeluizen leven moet aanmeten.

dorien

Eerst zoveel mogelijk sparen op ALLES (niet iedere dag iets gaan drinken met vrienden, confituur op een boterham ipv kaas, geen of weinig nieuwe kledij/ luxeartikelen kopen, zo spaar je toch al wat uit), loopbaanonderbreking of tijdskrediet nemen, dan heb je werkzekerheid als je terugkomt, je blijft in orde met de ziekenkas en alle noodzakelijke formaliteiten, dag zeggen aan vrienden en familie, en vertrekken. tijdens de reis mag je je uiteraard wel eens laten gaan (restaurantje of overnachting in een hotel), maar de reis kost zooooooo veel minder als je een tent meeneemt en bijvoorbeeld aan een huis gaat aanbellen of je je tent in de tuin mag zetten. en zo leer je meteen ook de cultuur en de mensen kennen! een andere goedkope en best wel leuke tip: www.couchsurfing.com Reizen hoeft niet duur te zijn!! (enkel de aankoop van het materiaal is vrij duur, maar die heb je al lees ik?)

succes!

Gert2

of zijn er ook die gewoon alles verkopen , huur opzeggen en vertrekken en wel zien als ze terugkomen???? want ook dat verhaal las ik eens elders, maar dat lijkt me zo onrealistisch