hoe geraakt men met 2 fietsen in Bordeaux of Sète

Robeyns

We zouden graag de Canal du Midi fietsen : Bordeaux Sète of omgekeerd.
Maar hoe geraakt men daar met 2 fietsen (zonder dat men de fiets helemaal moet demonteren zoals in een TGV)
Bij voorbaat dank

Eduard Leenders

We hebben afgelopen zomer gefiets van Sete naar Bordeaux en daarna doorgegaan tot de Atlantische oceaan. Hierna de Frans en Begische kust gevolgd tot in Nederland.

We zijn met de trien gegaan vanuit Utrecht naar Avignon en vandaar met de trein verder. Met de autoslaaptrein kan niet meer. Je moet wel reserveren.

Gr. E.L.

Scheveneels

In het voorjaar met Ryanair gedaan (vertrek naar Montpellier, retour vanuit Bordeaux). Onderdelen die je moet demonteren stelt niet veel voor. Op een kwartiertje stond de fiets te Montpelier in elkaar. Bovendien relatief goedkoop.
Voor het terugkeren hebben we in Bordeaux bij Decathlon lege fietsdozen gekregen.
Haast je maar want de platanen naast het kanaal zijn ziek en zullen moeten gerooid worden.

Luc

Je kan -zonder je fiets te demonteren- met de TGV van Lille naar Bordeaux (of Poitiers). Er zijn rechtstreekse treinen, of via Parijs. (eventueel eerst met Belgische trein naar Lille - fietskaart kost dan 9€ omdat je de grens oversteekt)
Franse treinen:
Zie: http://www.velo.sncf.com/ Staat er een fietsicoon, dan kan je fiets mee en kan je eventueel een fietsplaats reserveren - nodig voor de TGV. Kost 10 €. Wij deden dat via de SNCF boutique in Brussel.
Wij fietsten vorig jaar eerst van Poitiers naar Lacanau, en zo naar Bordeaux, langs de variante van de St Jacobs Fietsroute (Clemens Sweerman). Vervolgens deden we het Canal du Midi. In Sète keerden we terug met de trein naar Poitiers (TGV traject Bordeaux-Poitiers was gereserveerd), waar we onze auto achtergelaten hadden op een pleintje in een dorpje net buiten Poitiers.