Hulp nodig bij wereldreis! Himalaya in winter?

wouter1

Hallo mede-fietsers,

Ik zit nu in m''n laatste jaar humaniora en las volgend jaar een sabbatjaar in om naar de andere kant van de wereld te fietsen.
Ik vertrek 1juli met een vriend naar Istanbul waar we eind augustus toekomen. Dan ga ik alleen verder richting Azië. Het 1e plan is om naar Australië te fietsen.

Grote struikelblok nu nog is de Himalaya. Ik zal daar rond midden november-december zijn wat me niet ideaal lijkt. Het is mogelijk (zie Lars Bengtsson) maar ik kijk toch nog voor een alternatief uit...

Wat zijn jullie tips? Noordelijker gaan of via India? Wat is het mooiste? Heeft iemand ervaring met de Karakoram highway? Dus als er goede alternatieven bestaan hoor ik het graag! (Ik klim zeer graag!)

Alvast bedankt,
Wouter

Dina

Dag Wouter,

Ik vermoed dat je ook je licht kan opsteken bij

Pascal Kolkhuis Tanke.Ook een Nl-er die o.m. dat stukje van de wereld heeft bereisd en jaarlijks fietstochten doorheen de Karakorum highway inricht. Hij staat ook nog op mijn lijstje. Te bereiken via www.tropicalcyclist.com

evenals bij Jan Correlje via jbcorrelje@gmail.com. Hij is half 'Aussie' half NL-er en is in 2009 ook vertrokken voor een reis van NL naar Australië. Prachtige reisverslagen van gelezen. Heeft een blog.
Succes met je avontuur!!

Dina

Jan

Wouter,
'k vermoed dat Frank Van Rijn, wereldfietser en auteur, je kan bijstaan 'met raad en daad'. Je kan hem mailen via info@frankvanrijn.nl. Neem misschien ook eens een kijkje op zijn website.