Kaapstad -> Johannesburg/Pretoria

Sofie1

Hallo!

Van 2/6 tot 21/7 ben ik in Zuid-Afrika. Plan is om op +- 6 weken van Kaapstad naar Johannesburg/Pretoria te fietsen. Enkele vraagjes hieromtrent:

- ik kan goed m'n mannetje staan en heb al vaker alleen gereisd maar is het verstandig om als vrouw (29) alleen zo'n trip (in ZA) te ondernemen?

- mijn conditie is dik in orde en haal gemakkelijk 100km per dag; is 6 weken voldoende voor deze afstand?

- is het qua criminaliteit en onveiligheid werkelijk zo erg als op menig website wordt toebedeeld?

- denkt u dat het WK eerder een positieve of negatieve invloed hebben op mijn fietstrip?

- wie heeft een gelijkaardige trip ondernomen en wil zijn/haar route/ervaringen/tips/ .. met mij delen?

Alvast heel erg bedankt voor enige input!

Groetjes, Sofie

Nokka

Goed, ek's bietjie laat met die mail, maar ek woon self in Suid-Afrika, so ek dink ek kan 'n opinie of twee gee.

Henk se raad is die beste. Jy kan maklik alleen deur SA toer, wees net logies en slim. Moenie in die donker alleen ry nie. Bly weg uit die townships. Slaap in B&B's, gastehuise, hotels.

Slaggate in die paaie? Natuurlik is daar die enkele gat hier en daar. Vir 'n motor moeilik om te sien, vir 'n fiets teen 20 km/h geen probleem nie. Terloops, op die hoofroetes is daar nie slaggate nie (maar dan mag jy amptelik ook nie daar ry nie).

Ek sal vanuit Kaapstad met die R44 na Gordonsbaai en Hermanus gaan, en dan op na Swellendam na die R62. Die R62 is veel soos die classic Route66, platteland, ikonies, pragtig en baie stil. Classic backroad Suid-Afrika.

Dan moet jy noord na Bloemfontein en dan na Jo'burg.

Jou grootste vrees gaan wees om op smal paaie (sonder geel skouers) nie deur 'n vragmotor of minibus taxi raakgery te word nie.

Geniet dit!

Nokka

henk

Sofie,

Mannekes, mannekes. Laat je alstublieft niet afhouden van een fietstocht doorheen Zuid-Afrika per fiets.
Mijn naam is Henk en samen met mijn partner gaan wij in september 2010 een maandje fietsen in de zeer wijde omgeving van Johannesburg.
Ook wij zitten met de 'criminaliteitsvraag' maar dat zal ons niet weerhouden om ZA te befietsen.
Akkoord; wij landen in de meest criminele stad van ZA, en veel tijd gaan we daar ook niet voor besteden, ttz, zelfs geen. We willen daar zo snel mogelijk vandaan, maar eenmaal buiten Johannesburg blijkt alles mee te vallen zo vertelden mij verschillende mensen.
En waarom zou je begot ZA niet doorheen fietsen omdat de weg meer put dan baan is ? Overbrug dan kleinere gewoon afstanden per dag. En als ervaren reizigster zal het wel meevallen zeker ? Vermijd gewoon townships, rij niet in het donker en gebruik je gezond vrouwelijk verstand.
Ook wij zijn niet aan ons proefstuk toe. klik maar eens naar www.henkatrien.shareyourstory.nl
Wat ik eigenlijk maar gewoon wil zeggen: gewone reizigers vinden bepaalde gebieden en streken vlug gevaarlijk en niet befietsbaar. Verleden jaar nog een maandje in Iran gefietst en nog nooit - I repeat - nog nooit zo hartelijk ontvangen geweest als in Iran. En als je het mag geloven word je er de keel overgesneden nog maar net over de grens.
Groetjes
Henk en Katrien

Sofie1

Bedankt voor je antwoord Nathalie. Ik heb ondertussen ook enkele mensen hun mening gevraag (familie, vrienden, reisbegeleiders, ..) en iedereen raadt het me ten stelligste af. Jammer .. maar 't zal een ander vervoermiddel worden.

Nathalie

Beste,

Ik vroeg het mijn grote zus (31j, erg avontuurlijk, ook reisleidster, en sinds 4j woonachtig in ZA).

'Ik zou het afraden omdat- de wegen vaak slecht zijn met slaggaten in- veel mensen rondrijden zonder rijbewijs en/of dronken- Zuid-Afrika niet zo een veilig land is dat je er door de afgelegen delenalleen als vrouw kan rondfietsen, met 2 of 4 is dat mogelijk anders'

MVG
nathalie