korte fietsvakantie in het noorden van Frankrijk ?

Koen16

Hallo,

Wie heeft een goeie suggestie voor een korte fietsvakantie in het noorden van Frankrijk ?
Ik dacht aan een uitstapje van 4 of 5 dagen, waarbij we niet al te ver met de auto hoeven te rijden (we zijn van de regio Brussel).

Een eerste idee van me was de streek van Picardië te gaan verkennen, regio Abeeville - Dieppe - Fécamp.
Een ander idee is misschien de champagnestreek rond Reims.
Eigenlijk maakt het niet zo heel erg veel uit waar we gaan, als de streek maar mooi is.

Je ziet, we weten eigenlijk nog niet waar we naartoe willen. Dus als er iemand een goede tip heeft voor een korte rondrit in noord Frankrijk, of al een soortgelijke uitstap gemaakt heeft, dan hoor ik het graag.

Groeten,
en alvast bedankt,

Koen

griet1

Alvast al bedankt Koen!! Mijn vriend en ik gaan deze avond verder plannen. Hij en dingen over de oorlog gaan alleszins al goed samen, dus dat is een heel goede suggestie. Ik zal het hem straks voorstellen.

Mercikes al

Griet

Koen

Wij zijn toen naar de streek van Albert geweest, vlak tegen Amiens. Van daaruit hebben we een tweedaagse rondrit gedaan. relatief mooie streek, glooiend, veel oorlogskerkhoven daar.

K.

griet1

Hoi,

Ik heb eigenlijk dezelfde vraag als Koen, maar ik zoek op eenzelfde plaats te blijven en vandaar uit steeds lussen te fietsen. Is er iemand die ook suggesties heeft voor een uitvalsplaats en eventuele hotelletjes of andere overnachtingsplaatsen (jeugdherbergen, ...)

thanx,
Griet

M. Duyvejonck

Dag Koen,

Ik weet niet of je een trektocht of een rondrit wil maken. Voor het eerste geval kun je inspiratie vinden in de Groene Valleienroute die dwars door Noord-Frankrijk loopt. Bekijk daarvoor de website van de Fietskaart Informatie Stichting (FIS). Zij ontwerpen veel langeafstandsfietsroutes doorheen Europa.
Zie: http://www.fietskaartinformatiestichting.nl/fisroutes/Groene%20Valleien/...

Succes,

M. Duyvejonck