letland

tracey

hey, ik speel met het idee om half maart naar letland te trekken per fiets ( goed gek eigenlijk maar we doen het om het niet te komen hé :p ). is er iemand die hier al enige ervaring in geeft ( fietsen door duitsland en polen )en mij hiervoor misschien enkele pointers kan geven ivm voorbereiding en dergelijke. (ik ben bijvoorbeeld al van plan zo'n fietsherstelcursus te nemen en zo.) welk type fiets is aangeraden? uitrusting? ...
het nederig fietsgroentje dankt u

mbrosens

In 2009 waren de overnachtingsmogelijkheden in het binnenland nog dun bezaaid. Aan de kust zat ieder hotel in de badplaats Jurmula overvol.

thomas1

Hoi,

wij hebben in de zomer van 2003 3 weken gefietst van Vilnius naar Tallin. Wij reden met gewone fietsen met 21 versnellingen en gewone banden (38 mm)60-100 km/dag. slapen bij mensen thuis, in vakantiehuisjes of in hotelletjes. sommige stukken overbrugd met de bus. fietsmeename nooit een probleem. geschikte kaarten zijn te vinden in de reisboekhandels (Nomade -Leuven ed).
Wegen zijn goed, nooit echt zandwegen moeten nemen probeerden wel zo veel mogelijk rustige wegen op te zoeken. In Litauen wordt nog het snelst gereden en scheuren ze met hun oude audi100 rakelings langs jou. De bevoorrechte positie die de Belgische fietsen zo gewoon is kan je daar wel vergeten.
ik denk dat het er in het voorjaar nog erg koud kan zijn.

succes,
Thomas