Lichtgewicht kinderfiets / vakantiefiets

Koen O Velo

Dag vakantiefietsers,

Geen idee of reclame maken mag, maar het kan voor sommige die op zoek zijn naar wel helpen...

Enkele onder jullie hadden ons al zien staan op de fiets en wandelbeurs Vlaanderen of Nederland met onze Frog Bikes.

Wij zijn zelf lang op zoek geweest naar een degelijke en toch niet al te zware fiets voor kinderen waar je deftig een fietsvakantie mee kunt doen.

Frog Bikes is een jong Engels kindermerk gericht op sportieve lichtgewicht kinderfietsen met een aangepaste geometrie om de juiste zithouding te bekomen. Je kan zeggen dat we de grote concurrent worden van Isla Bikes. Frog Bikes staat steeds open voor opmerkingen om de fietsen te verbeteren.

De Frog Bikes zijn heel veelzijdig en kunnen perfect hiervoor worden ingezet, maar kunnen ook dienen als MTB.

Op de fiets en wandelbeurs hebben we zelfs al enkele ouder gehad die ook onze road bike wou ombouwen tot een klassiekere randonneur met drager voor een fietsvakantie met kinderen. Leuk toch!

Niet onbelangrijk, maar wij gaan niet meer kijken naar wielmaten die vaak bepalen of de fiets geschikt is, maar wij gaan kijken naar de binnenbeenlengte van je kind.

Meer info op: www.frogbikes.com

En de Op Pad test met een oud specificatie fiets:
http://www.oppad.nl/?uitrusting=test-frog-hybride-kinderfiets-voor-een-f...

Momenteel hebben we over België nog niet zo veel verkooppunten, maar we zijn daar volop aan bezig om ons te plaatsen in de juiste winkels.

Groeten Koen en veel fietsplezier!

Koen O Velo

Momenteel in de aanbieding:

Frog Hybrid 62 os 7spd rood: €285
Frog Hybrid 69 os 7spd oranje: €290

Frog Hybrid 62 8spd rood: €310 (verkocht)

Wens je de fiets uit te laten rusten met verlichting spatborden en achtedrager (AXA verlichting, racktime& Contec)

De fietsen worden verkocht om ruimte te maken voor nieuwe demo fietsen.

Onze contact gegevens kan je vinden op www.klusovelo.be

Groeten Koen

Koen O Velo

Beste forumleden,

Wij hebben bij Klus O Velo enkele demo fietsen staan die verkocht worden met een fikse korting. Misschien interessant voor zij die er niet de hoofdprijs aan willen geven, maar wel dezelfde garantie willen behouden.

Momenteel in de aanbieding:

Frog Hybrid 62 os 7spd rood: €285
Frog Hybrid 69 os 7spd oranje: €290

Frog Hybrid 62 8spd rood: €310

Wens je de fiets uit te laten rusten met verlichting spatborden en achtedrager (AXA verlichting, racktime& Contec)

De fietsen worden verkocht om ruimte te maken voor nieuwe demo fietsen.

Onze contact gegevens kan je vinden op www.klusovelo.be

Groeten Koen

Koen O Velo

Gerard, bij ons in de zaak rusten we ze vooral uit voor vakantiegangers. Deze zomer zullen de eerste kinderen hun echte fietsvakantie doen op een Frog.

Dit weekend hebben we met Frog bikes een congres waarin we ook gaan bespreken of er een mogelijk is tot een frog traveller waarin alles reeds verwerkt zit van verlichting tot bagagedrager.

Voordragend raad ik ten stelligste af om het gewicht zo laag mogelijk te houden voor kinderen tijden hun reis.

Vul de tassen van de kinderen met een slaapzak, matje en wat kleren + toiletgerief en je hebt het voornaamste voor de kinderen al mee, maar laat ze niet onnodig zeulen want dan kan het goed zijn dat die eerste fietsvakantie averechts werkt en ze nooit meer mee willen.

Veel succes alvast met je voorbereiding er naar toe!

Groeten Koen

Koen O Velo

Klopt als een bus Djoke en voor vakantiefietsers en zeker voor de kinderen is dat gewicht en de ergonomie net zo belangrijk.

Vaak is net datgene waar we op besparen net het belangrijke item om iets te laten slagen... Zo ook de kinderfietsen, vaak kiezen we voor de goedkope oplossing want ze groeien er toch uit. Of we kiezen voor de communie om toch al een volwassenfiets aan te schaffen waar ze zo verkrampt op zitten om een fiets op "maat" van de leeftijd over te slaan en een kostenbesparing te doen.
Maar op onze heilige koe, de auto, slaan we met alle plezier de spaarpot op stuk... :-)

En zo komt het vaak dat de kinderen niet graag fietsen... Maar met Frog Bikes proberen we die gedachtengang alvast om te keren. En met Klus O Velo trachten we een totaalpakket aan te bieden

De marge op kinderfietsen is niet groot, maar we proberen met de verkoop van onze fietsen dezelfde service te geven als met de verkoop van een Santos fiets.

Groeten!

GerardS

Ziet er interessant uit. Wij willen volgend jaar ook voor het eerst met de kinderen op fietsvakantie en moeten voor die tijd ook op zoek naar geschikte fietsen. Ik houd dit merk zeker in mijn achterhoofd.

Djoke

Het is een feit dat wij onze arme kinderen met alles te zwaar belasten. We kopen alles op de maat (die nog moet komen) - waardoor te zwaar, slechte houding, ...
Neem eens een kijkje hier [ulr=http://www.ergonomiesite.be/antropometrie/maat_kinderfiets.htm]betreffende de juiste houding/verhouding voor kinderen[/url].