lillo-brug

Geert10

Weet er iemand of je met de fiets vanuit Stabroek over de Lillo-brug (brug boven de dokken) direct tot in Lillo geraakt? Er zou soms een fietsbus ingelegd worden als de brug openstaat gedurende de werken aan de ring?

Zondag willen we met de kindjes vertrekken, en ik zou liever niet de volledige haven willen rondrijden.

Geert10

Hein en Donald,
Bedankt voor jullie reactie.
We zijn er naartoe gereden, en konden er gewoon over. Er staan inderdaad fiets-praatpalen waarmee je met de bruggewachter kan communiceren. Er staat ook een fietsknop, als je er op drukt gaat het licht op rood voor de auto's en mogen de fietsers er exclusief over. Operatie gelukt.
Groet, Geert.

Hein Casie

Geert,
aan beide zijden van de brug staan er praatpalen die in contact staan met bruggewachter.Deze geeft fietsers toestemming om de brug te gebruiken als er geen scheepvaart of treinverkeer is.

groetjes,
Hein

Donald1

Beste Geert,
onlangs was de Lillo brug permanent 'open' voor werkzaamheden, ttz. brug gesloten zodat de scheeepvaart vrij kon passeren. Als er geen scheepvaart is kan je er wel over fietsen denk ik. Alleszins kan je niet door de Thysmans tunnel met de fiets. De fietsbus verbindt RO met LO via de Liefkenshoek tunnel, wegens het wegvallen van het veer toen die tunnel geopend werd, m.i. verbindt ze niet de beide oevers van het Kanaaldok t.h.v. Lillo.

mvg
Donald