Mijn eerste randonneur

Tony Vandenbogaerde1

Wie kan ons (mijn vrouw en ik)info en tips
betreffende de aankoop van een randonneur die
geschikt is voor Europese fietsvakanties,wij twijfelen tussen volgende merken giant expedition,koga
miyota,main d'or,gazelle,vittorio.
En wat was jullie ervaring tijdens de fietsvakantie.
Liefst een dealer uit Oost-Vlaanderen of Zeeuws-Vlaanderen die een goede Na-service biedt.
Wij wonen in Boekhoute.
Alvast bedankt.

Marijke

Ervaring met een Vlerick fiets heb ik niet maar inderdaad L. Vlerick is een fietshandelaar die je zeker antwoord zal geven op je vragen zonder je iets op te dringen, hij maakt zelf ook fietsreizen. Trouwens als je fietstassen zoekt ben je bij hem aan het beste adres!
gr, marijke

Christine

Voor de prijs van een Koga heb je ook een op je eigen maat gemaakte en zeer degelijke Vlerick-fiets. Bovendien verkoopt Vlerick (in De Pinte) ook Batavus en Main d'Or, en is hij, zoals reeds gezegd, een gedegen vakman met een jarenlange ervaring in trekkingfietsen. Ga eens met hem praten, hij neemt ruimschoots de tijd om 'nieuwelingen' wegwijs te maken zonder ook maar enigszins op een verkoop aan te sturen. Wij hebben zelf 2 Vlericks op maat en zijn ermee naar India en Zuid-Oost AziŽ¶efietst zonder problemen. Over de naservice kan ik je dan ook weinig zeggen, die hebben we nog niet nodig gehad, maar ik ben er zeker van dat dat bij Vlerick ook geen enkel probleem zal zijn. Zijn website is:
http://www.vlerickfietsen.be/

Christine

Marijke

Beste,

Wij - mijn echtgenoot en ik - wonen in Maldegem en rijden allebei met een Koga Miyata randonneur die we gekocht hebben in Oostburg ( Ned. ) bij profil Cornelis. We zijn héél tevreden over onze fietsen, over de uitleg die we kregen bij aankoop en zeker over de na-service die we krijgen( daaraan herken je volgens ons ook de echte fietshandelaar, waar het bij velen mooi praten is om je te overtuigen tot aankoop en daarna gedaan, blijft de service van een goede fietshandelaar verder duren ). Onze randonneurs zijn stalen juweeltjes, tot nu toe hebben we geen van beide ook maar één probleem gehad met die fietsen.
We reden er al vele km mee langs Belgische wegen, in de buurlanden alsook in Scandinavi묠waar je meer gravel- roads aantreft en telkens no problem!
Ga zeker eens binnen bij Profile Cornelis - hij verkoopt trouwens ook Giant - en om t'even welke fiets je waar dan ook zal kopen: veel fietsplezier!!

Groten, Marijke en Jonas

Tony Vandenbogaerde1

Bedankt voor de nuttige info.

Gielis Patrick1

Wat betreft het thema fietsvakantie: Wij reden oa. de Groene weg naar de Middellandse Zee. Prachtige route. Vlaanderens Fietroute, niet ver maar toch een aanrader, langs de Nederlandse kust de Noordzeefietsroute.... Met de fiets op vakantie is echt het van het, je wordt min of meer ÍÔ met de omgeving, je hoort alles, ruikt alles.....DOEN!

Gielis Patrick1

Ikzelf heb in 2001 nog een Main D'or trekkingfiets te Gistel gekocht(1100 euro). Ik ben er tevreden over. Alleen met de remmen heb een ik een raar gevoel, vooraan neem ik een 'schuddende remwerking' waar. Dat kan opgelost worden naar het schijnt, maar ik moet er nog voor kijken. Vorige week in Retie vernam ik echter dat Main D'Or niet meer bestaat of dat ze toch geen trekkingfietsen meer maken.
Mijn vrouw rijdt met een Batavus Comanche(800 euro) van 6 jaar oud, zeer goede fiets. Batavus loopt echt uitstekend, we hebben er verschillend in de familie en bij vrienden. Koop wel bij een fietsenmaker en niet bij een fietsenverkoper. Let op de juiste maat volgens je gestalte. Wanneer je echter over Koga begint dan liggen de prijzen wel vÂí hoger en kan je misschien eens denken aan een maatfiets bij Vlerick in De Pinte. Die maakt uitstekende fietsen en is een echte vakman.