Munchen-Praag

ives bertels

Wij zijn een gezin met 2 kinderen (nu 9 en 11 jaar) en willen volgend jaar graag fietsen van Munchen (via Regensburg) naar Praag. Weet iemand van jullie of dit goed te doen is met kinderen (niet te veel stijgingen)? En in welke richting volg je die route best? Het voordeel van deze route is de nachttrein naar Munchen en Praag (met fietsen op de trein, dus co-vriendelijk). Ives en Ellen.

carine

Dit jaar zijn wij in juli van De Klinge naar Praag gefietst . We fietsten de Ronde van Nederland tot in Millingen aan de Rijn en volgden vanaf dan het boekje Fietsen naar Praag. Een prachtige route ! Of ze al te doen is met kinderen van 9 en 11 weet ik niet. Het hangt er vanaf hoe goed de kids al fietsen. Er zitten toch wel wat klimmetjes in. Vooral het Fichtelgebergte en het eerste deel in Tsjechie is voor kinderen redelijk zwaar denk ik. Wij zijn met de nachttrein van Praag naar Amsterdam teruggekeerd. Je kan boeken via nshispeed . Wij hebben echter het goedkoopste tarief gevonden via de Duitse spoorwegen. Je moet dan wel bellen om je fiets mee te nemen. Die kan niet geboekt worden via internet. Dat is een ingewikkelde procedure voor hen, maar in tegenstelling tot onze NMBS zijn zij heel klantvriendelijk en neem je je fiets gratis mee. Wij zijn toen van Amsterdam naar Sint-Niklaas teruggekeerd met de BENELUX- trein. Nu is het niet mogelijk om op de Fyra je fiets mee te nemen. Op de thalys kan wel, maar dan moet hij ingepakt zijn zoals op het vliegtuig. Je kan wel uitzoeken om de nachttrein tot in het eerste grensstation in Nederland te nemen en dan met IC- treinen naar Belgie terug te keren. Als je nog info nodig hebt, mail gerust.

ives bertels

Dit kan via de nachttrein vanuit Amsterdam of Utrecht. Wij zijn dit jaar op dezelfde manier naar Denemarken geweest en het viel heel goed mee (op de vertraging na). Je kan tickets reserveren (een half jaar op voorhand, maar je kan er zelfs nog vroeger voor inschrijven) via de treinreiswinkel, stuur daar maar eens een mail naar, ze helpen je enorm goed verder. Hier vind je alle informatie terug: http://www.treinreiswinkel.nl/trein_en_fiets/nachttreinspecials. Veel succes en goede reis!

Regine

Wij fietsen deze zomer van Praag naar Kroatie. Wij moeten dus ook met onze fietsen in Praag geraken. Heb je voor ons info ivm treinreis ? Waar vertrekt de nachttrein en hoe te boeken ?
Bedankt voor de hulp.