Noordzeeroute

pierre van goethem

Wie heeft al de volledige Noordzeeroute gefietst? en Wat zijn de positieve (negatieve) ervaringen?
E-mail: pierre.vangoethem@belgacom.net

Pierre

Van de Voorde Eric

Ik heb in 2003 van Wetteren Breskens ,de nederlanse noordzeeroute en dan de Duitse noordzeeroute en dan de Deense kust tot Grenaa.
Meer dan 1800 km in 13 dagen .Is mooi maar men fietst veel langs dijken.Dit jaar ben ik van plan
de noordzeeroute van England en Schotland te fietsen.

marc leupe

voor enkele jaren hebben mijn vrouw en ik gefietst
Wervik Zeebrugge dan de boot op tot Hull en dan de Noordzee route tot Harwich gefietst. In Harwich met de boot tot Hoek van Holland en dan teruggefietst naar Wervik.
aanrader

Stefanie Adam

Ik heb in de zomer van 2001 de Noordzeeroute gefietst van Breskens tot Lauwersoog. Ik kan alleen maar beamen wat Koen je al verteld heeft. Ik had echter rotslecht weer: regen, bewolkt, kou. Dus als je je moment van vertrek kan kiezen, wacht dan op een periode van redelijk stabiel weer. Een bui kan je hier altijd verwachten, maar tien dagen aan ÍÔ stuk regen, is niet meer fijn.
Er zijn ook zeer mooie mogelijkheden om terug te keren naar Belgie. De lange-afstandsfietsroutes zijn goed aangeduid en heel fietsvriendelijk. Ik ben teruggekeerd over Groningen, Essen, Enschede, Nijmegen, Maastricht.
Hoewel het op sommige plaatsen langs de kust druk kan zijn, is het niet nodig om op voorhand te reserveren voor een campeerplekje.
Veel succes !

Toon

Zie ook ander onderwerp: 'North Sea Cycle route'.
En met deze titel is via google heel wat informatie verkrijgbaar.

succes

koen de gelas

Ik fietste in 1993 via de noordzeeroute van Maldegem naar Texel, mijn eerste fietsreis. Vorige zomer fietste ik dan, na intussen menig andere fietsreis, de andere kant op van Diksmuide naar Boulogne sur mer. Op een klein stukje in Belgie na reed ik dus vrijwel de volledige route.
Deze fietsroute is een echte aanrader en hoewel ik vooraf een beetje vreesde voor eentonigheid lang de nederlandse kant (volledig langsheen de kust) was dit geenszins het geval! Integendeel ik was aangenaam verrast door de afwisseling in het landschap en de ongerepte en zeer uitgestrekte duingebieden zullen me steeds bijblijven als een voorbeeld hoe het eens in Belgie moet zijn geweest...In nederland zijn er schitterende fietsroutes aangelegd die een ander traject kennen dan de gewone rijbanen om je van het ene naar het andere dorp te begeven. Dit bezorgt je een schitterend gevoel van rust en vrijheid. Ook de mooie dorpjes in Nederland laten prettige herinneringen na. Texel is een ideaal eindpunt voor de noordzeeroute, een gezellig familieeiland dat gemakkelijk per fiets verkend kan worden
Vanuit diksmuide richting frankrijk rijd je door een prachtig polderlandschap, niet over speciale fietspaden maar langs kleine boerenweggetjes. Eens in Frankrijk gaat het over glooiend akkerland richting kust. Ook hier weer over zeer goed bereidbare maar zeer rustige wegen. Dit stukje is iets pittiger dan de rest van het traject, maar het wordt nooit echt zwaar. De noordzeeroute is een ideale route voor wie er eens even tusenuit wil en zich niet al te ver wil verplaatsen. De bewegwijzering is zeer goed en als het weer hetzelfde is als tijdens de zomer van 2003 dan lijkt het of je in het verre zuiden zit.
Koen