Old Man Mountain bagagedragers

Pieter14

Hallo,

==> Ik ben van plan om een bagagedrager van het merk Old Man Mountain op mijn mountainbike te zetten. Heeft er iemand ervaring hiermee? Ik ben van plan het 'cold springs' model aan te kopen. Heeft iemand ervaring met het installeren van dit model? Dit zou mogelijk moeten zijn via een zelfspanner.
==> Als je beladen bent met ongeveer 20 kg, begint je stuur dan niet te trillen (in het geval je je bagagedrager achteraf op een mountainbike hebt gemonteerd).

Alvast bedankt!!

Stineau

Ik heb een Cold Springs en ik ben daar tevreden van.

Deze stond gemonteerd op mijn oude racefiets die ik gebruikte voor woon-werk verkeer. Ik moet nu nog een nieuwe snelspanner bestellen & dan ga ik 'm monteren op mijn mbt (de afstand is iets groter & ik heb de snelspanner ingekort op maat van de racefiets).

Enige nadeel van een bagagedrager is het gewicht op het achterwiel. Wanneer je een stoeprand op moet dan "wip" je daar niet meer zo simpel op & je moet dus wel oppassen voor snake bites of gedeukte velgen. Vandaar dat ik ondertussen ook liefst met de mbt het woon-werk verkeer doe (met slicks)

B@se

Hey, even een vraagje tussen door, zag net op je index dat je linkt naar oa een scouting district, das wel grappig. Ben zelf ook alweer 21 jaar bij de scouting (in Nederland danwel) en ben ook vaak in dit district op kamp enzo geweest. Fun!

Bas

- zo nu snel naar huis en inpakken voor Graspop... ;p -

B@se

Ha Pieter,

heb even rond gesnuffeld op het net en idd een aantal dure ATB's hebben geen duidelijke bevestigingspunten. maar zal binnenkort weer eens binnenwandelen bij de lokale fietsenmaker.

Maar deze duurdere fietsen die geen bevestigingsmogelijkheden hebben remmen meestal met schijfremmen... dus dan valt deze optie ook af... Op je huidige fiets past gewoon een standaard dragertje, zelf heb ik een goedkope van Cordo/ Agu en rijd daar alweer 6 jaar mee rond, das dus iets van 4 tot 6000 k per jaar. Misschien ook een aardige optie? deze koste nl. iets van 25 euro... scheelt een bult.

Maar zover ik kan nagaan hebben de meeste atb's zoals ik ze de laatste tijd in de showroam heb zien staan gewoon de standaard bevestigingspunten zoals je ze nu ook hebt. Maar dat kan ik mis hebben, misschien eens bij de lokale fietsenmaker binnenwandelen?

succes met je zoektocht!

Bas

Pieter14

Idd, op die site heb ik de meeste informatie gehaald.
De modellen die jij suggereert (de red/white rock) hebben nog steeds de bevestigingsoogjes aan de padden van je achterwiel, niet? De ATB die ik nu heb, heeft die wel, maar bij navraag en bekijken van een aantal nieuwere ATBs, zag ik dat deze bevestigingsoogjes vaak niet meer aanwezig zijn (of toch maar aan 1 kant). Dus ik zou de bagagedrager ook nog graag gebruiken als ik een nieuwe ATB zou kopen.

Maar over die stabiliteit had ik idd nog niet nagedacht. Zal ik zeker mee in overweging nemen. De red/white rock zijn ook wel een pak goedkoper (ik denk dat zelfspannermechanisme van de cold springs de prijs nogal omhoog drijft).

Ik heb ook een aantal foto's van mijn achterwiel genomen en online gezet. Moest je tijd hebben, mag je er altijd eens naar kijken en je gedacht geven:
http://users.telenet.be/pierrem/fietsen/

Alvast merci voor je antwoord!

Pieter

B@se

check ook eens deze site: http://www.m-gineering.nl/ommmont.htm

is wel duidelijk.

B@se

Hi, ik geloof dat je deze bedoelt?
http://www.m-gineering.nl/coldsprirr.jpg

volgens mij moet dit geen probleem opleveren, maar waarom juist dit model drager? Heb je een afwijkend model achterbrug of geen bevestigingsmogelijkheden voor een 'normale' dragert? deze drager werkt juist met een andere bevestigings methode voor fietsen die volgeveerd zijn of geen nokken voor een dragert.

Zelf fiets ik geregeld met alle bepakking achter op de atb en weinig tot geen last van nare stuur eigenschappen mee gemaakt... Dus dat gaat wel goe komen.

Als je geen speciale achterbrug hebt zou ik persoonlijk eerder voor de red/ white rock gaan, geen bewegende delen dus iets stabieler...

Bas