Regenjas

nath

hoi allen,

Ik ben op zoek naar een nieuwe regenjas. IK heb eigenlijk nog geen enkele droge jas kunnen bemachtigen. Welke hebben jullie en blijven jullie droog in deze jas? De meeste jassen blijven droog voor een gewone korte bui, maar menige vakantiefietser weet ook dat het soms een hele dag kan regenen.
Reeds in bezit:
Millet pac lite gore tex: Natte kleren eronder.
Decathlon: iets van een 50€ Ook zo lek als een zeef aan de ritsen.

Dus wat hebben jullie en zijn jullie tevreden?

grt,

Nath

Nimfie

Tikje late reactie, maar mijn 2 weken oude regenjas/hardshell is echt DE beste regenjas (voor mij allesinds)
Ik fiets altijd in de zwaarste versnelling (3x8), wil/kan niet anders, en zweet dus wel vaak als een ehm, rund.
Wel met deze jas dagen achtereen uren in stortregens gefietst, geen wind, geen nattigheid én ook niet nat van 't zweet.
Bergans - Stranda II lady jacket - Materiaal - Dermizax
Wel een hele goede koop kunnen doen omdat 'ie eruit gaat (oude collectie)
Normaal €400 maar als je goed zoekt voor €200.
Ben zelfs nog veel meer buiten en op de fiets sinds ik em heb. Groetjes Nimfie

nath

Hoi,

bedankt allen voor de tips. Ondertussen heb ik een jas gekocht nl, de Alpine Project Jacket van The North Face. Heb me laten adviseren door de outdoorwinkel. Ik ben voorlopig nog niet nat geregend. Ademt goed. Deze jas moet wel nog bewijzen dat bij langdurige regen deze ook droog blijft. Een half uur straffe regen op de fiets is reeds getest en goedgekeurd door mij. Maar we wachten af .... De meeste fietsregenjassen hebben geen kap, en aangezien ik veel fiets zonder helm, vind ik deze kap toch echt wel nodig.

livino

Nath,

'k ben zelf ook nog op zoek en vond o.a. een uitgebreid testverslag van 02012 op http://www.oppad.nl/?uitrusting=test-fiets-regenkleding-2012

carine

Hallo Nath,

Ik heb vorig jaar in Paderborn een regenjas van het merk Pro x elements gekocht. Tot dusver ben ik daar heel tevreden over. Is heel licht en waterdicht. En we hebben vorig jaar heel wat hemelwater te verduren gekregen. Je kan ze ook online kopen bij www.bobschop.de/nl .Een regenbroek van dit merk zou ik er niet bij kopen. Ze was waterdicht en heel comfortabel toen ik ze kocht, maar na een week fietsen bij regen merkte ik dat de stof op mijn zitvlak ter hoogte van mijn zadel zo dun geworden was door het heen en weer bewegen dat ze lekte. Je kon er door kijken.
Verder heb ik ook een dikkere regenjack van Agu . Het Agu shinteo jack . Daar ben ik ook heel tevreden over. Is ook online te krijgen.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

witstein

Hey Nath, ik heb een tijdje ook met dat probleem gezeten,
dat je bij het fietsen met een regenjas bijna net zo doorweekt werd, als met een gewone jas aan. Afgelopen herfst heb ik nog een poging gewaagd met de Cube Teamline regenjas en die is tot nu toe z´n geld meer dan waard! Want met deze aan blijf ik wél droog, ook als ik lang door regen fiets. Ik heb hem destijds online gekocht bij bikester, waar onder andere fietskleding aangeboden wordt: http://www.bikester.nl/ . Hier onder de fietskleding vind je een heel overzichtje van regenjassen. Ook staan daar gebruikersbeoordelingen bij, dat is misschien voor jou ook wel handig. Die van mij had bijvoorbeeld ook een goede gebruikersbeoordeling. Hopelijk heb je er wat aan!