regenkledij

yo1

Heb vorige week de Zuiderzeeroute in Nederland gefietst en ... ben tot de vaststelling gekomen dat mijn regenkledij niet echt waterdicht was. Mijn regenjasje van Agu beloofde me nochtans : waterproof, breathable, windproof. Heeft iemand goede tips voor regenjas en regenbroek, liefst uit ervaring ? En is die véél duurdere kledij ook écht zo veel beter (zowel voor het transpiratievocht als voor bescherming tegen het hemelwater) ? Is het sowieso wel mogelijk droog te blijven alsje fietst in de regen ?

kevin

Ik heb een regenvest van Jeantex. Ongelooflijk (dat mag je letterlijk nemen) hoe goed die is. Flinterdun, weegt bijna niets en ik blijf kurkdroog, ondanks dat ik toch een ''''''''zweetbeest'''''''' ben!

reyniers robin

hoi ,
zelf ben ik redelijk tevreden over gtx . er is maar een ding bij al die ademende kleding : als het vochtgehalte binnen en buiten dezelfde waarde hebben , dan gaat er geen vocht buiten en ook niet binnen = zweten . voor die reden hebben ze iets met de buitenstof van dit soort kleding gedaan ( wat ze nergens vertellen ) . de gulden regel is de buitenstof ook waterafstotend te houden . ( vele producten die hiermee kunnen helpen o.a. nikwax ) . als laatste dit nog , het ademend vermogen wordt bepaald door het aantal en diam. van de porien . hierbij scoort gtx tot nu toe het beste .
grtz ...

paul18

Dat is prima materiaal van Sioen. Flexothane heet het materiaal. Het ademt licht en is absoluut waterdicht en het is elastisch en beresterk. Een broek heb je voor 20 a 30 euro.

mie bode

Onlangs was ik ook aan het klagen tegen mijn zus over mijn regenpak. Zij was aan het opscheppen over het hare, ze rijdt elke dag met haar fiets 15 kilometer ver naar haar werk in weer en wind en blijft droog zegt ze. De stof en het merk heet 'Flexothane' en wordt verdeeld of gefabriceerd door Sioen nv Fabrieksstraat 23, 8850 Ardooie.tel: 051/740 800
fax:051/740 962 www.Sioen.be
Het is ook niet duur, ben wel vergeten hoeveel maar als ik het vergeleek met een gekender merk vond ik het veel goedkoper.
Zelf heb ik het pak nog niet gekocht.

Mie

hans6

ik heb een gore-tex broek en jas. blijf ik droog in, hoewel aan de manchetten wil het water wel eens naar boven kruipen.
enkele tips:
- neem je jas lang genoeg van achter want als je op de fiets zit kruipt die naar boven
- ritsen onder de oksel geven een welgekomen extra ventilatie
- de kap moet meebewegen met je hoofd
- tegenwoordig zijn er ook 'waterdichte' ritsen
- een regenbroek speciaal voor de fiets is wel aan te raden als je veel in de regen fietst. ik heb - uit besparing - een wandeluitvoering en dat slijt aan het zitvlak bij lang gebruik.
- hoe minder naden, hoe minder kans op lekken

overschoenen gebruik ik alleen op de koersfiets, anders doe ik waterdichte botinnen aan.
zweten zal je ook in gore-tex kledij doen, maar het is beduidend minder dan in niet of minder ademende regenkledij.

nath1

hey,

ik heb ook een regenbroek van gore bike wear, gore tex. Ik blijf kurkdroog! Onderaan broek zijn er zelfs dubbelle flappen over de ritssluiting zodanig dat waterinsijpeling langs ritssluiting bijna onmogelijk is (mijn vorige fietsbroek had dat niet)! Er is ook een versteviging in materiaal aan de poep ,tegen slijtage. Mijn vest is er één van lafuma gore tex, houdt ook goed de regen tegen (heb wel al gemerkt dat je ook daar beter dubbelle flappen ter hoogte van ritssluiting nodig hebt, want doordat je toch ietwat voorover gebogen zit (zeker in de regen) creëer je toch vijverkes op je jas en kan dan toch water zo de ritssluiting binnen glippen!) Schoenen zijn ook gore tex (ook van lafuma, maar zijn jammer genoeg niet meer waterdicht, zal ze eens moeten behandelen) maar ik denk toch dat ik zo eens (als de portemonnee het toelaat) overtrek schoenen van gore bike wear ga kopen!

Het is natuurlijk nu wel de moment om zo een materialen te testen, met zo'n hondeweer!

B@se

Hi,
zelf heb ik de beschikking over een behoorlijke lijn gtx en coating kleding en moet eerlijk bekennen dat ik eigelijk altijd droog blijf... Advies is eigelijk schaf degelijk materiaal aan like goretex ofiets met h2no oid.
Bas