Rohloff naven

Anonymous

Geef hier je mening, gebruikerservaring of commentaar op de Rohloff naven.

webmaster

Eric Schuijt

Als je onderhouds- en reparatiefilmpjes van Rohloff wilt zien, dan kun je ze hier zien:
http://www.vakantiefietser.nl/praktische-tips/filmpjes/

Adriaan

hallo ik heb sinds 4maanden ook een fiets met rohloff naaf namelijk een Kalkhoff endeavour ,het fietst geweldig en schakeld perfect.ik ben geen wereldfietser maar gebruik hem dagelijks het hele jaar door.ik heb voor dit merk gekozen omdat de meeste fietsen met rohloffnaaf behoorlijk prijzig zijn. dit is een prima afgewerkte fiets met magura hs33 remmen, misschien niet een fiets voor de wereldfietser maar dat wil niet zeggen dat je er niet veel plezier van kunt hebben. Ik had eerst een batavus met nuvincinaaf, kan hier niet aan tippen. voor de liefhebber kijk op kalkhoff.de. ze maken deze modellen in beperkte aantallen en gezien de prijs/kwaliteit zijn ze ook zo uitverkocht. groetjes Adriaan

henry

sinds een week in bezit van steppenwolf tao light rohlofff .
prijs kwaliteit top inmidels 200 km mee gefietst niks als lof meerdere gebruikers hier ervaring mee ?? hoor het graag

Dries1

Georges,

je vraag op ''de vakantiefietser'' dd 23 04 ''11

gaat het om een ''klassieke naaf'' met zichtbaar kettingkje dat uit de naaf loopt?
Als je schakelt zie je dat kettingkje heen of terug bewegen.
het kettingkje zit met een schroefje aan de bedieningskabel. Als je niet meer in de kleinste versnelling raakt dien je het schroefje ( met blokkeringsmoertje ) wat aan te spannen.
Je kabel zal wat uitgerekt zijn.

Beste groeten,

Andries Snels

GEORGES BROCK

heb een naafversnelling op mijn fiets,nu gaat de kleinste van de drie niet meer.Pedalen draaien vrij rond . Kan ik dit bij regelen ,zo ja , hoe
m.v.groeten

G.Brock

Wim Groeneveld

Heb geen verstand van die Rohloff naven, maar uit al die info die ik tot nu toe gelezen heb.
Denk ik dat er water in de bedienings kabels is gelopen, en als het dan vriest zit het natuurlijk vast.
Dus kabels los nemen en goed doorspoelen met olie denk ik, kot niets en sluit in ieder geval dat als reden uit

ivo

al enkele jaren in bezit van 1 Avaghnon en 1 Villiger Cabonga, beide Rohloff. Verschillende keren olielekkage gehad. Wiel werd door dealer Recycle in Wageningen opgestuurd en zonder problemen werd de afdichting vervangen. Op een sms van ons uit China reageerde de dealer dat je geruime tijd zonder olie mag fietsen.

Aniphys

Beste Tiny, ik weet niet of andere Rohloffers er ook last van hebben...ik heb er in ieder geval nog niks van gehoord op de Internetfora. Ik ben helemaal geen materiaaldeskundige, maar ik denk niet dat het hier om een vochtprobleem gaat; het lijkt me eerder te maken te hebben met een verschil in uitzettingscoëfficiënten in de gebruikte materialen zodat het systeem vanaf een bepaalde temperatuur geleidelijk aan vast komt te zitten. Ik krijg dit gevoel omdat de shifter bij afkoelen langzaamaan stugger wordt tot hij uiteindelijk vast zit. Bij bevriezing zou je een plotse omslag verwachten: ofwel zit-ie vast (ijs) ofwel niet (water). Enfin, deze saaie filosofieën brengen je wellicht geen stap verder - maar je fietsenmaker misschien wel?

Tiny

Best Aniphys, je beschrijft het probleem exact. Met de hand warmen lukt niet als het hard vriest. Ik ben dus genoodzaakt om in één versnelling te fietsen. En dan maar hopen dat dat ergens in het middengebied is. Mijn fietsenmaker heeft nu het mechaniek omgedraaid aan het stuur gezet. Er zou dan minder makkelijk vocht in kunnen komen dat kan bevriezen. Ik betwijfel of dit afdoende is. Ik heb het nog niet met meer dan 5 of 6 gaden vorst uigeprobeerd. Zijn er meer van dergelijke ervaringen?

Aniphys

Tiny, ben je zeker dat je versnellingsnaaf zelf vastvriest? Of gewoon de draaihendel? Mijn naaf heeft nu 32000km zonder problemen gedraaid (alle weersomstandigheden) maar wat ik wel merk is dat bij temperaturen vanaf -5 a -6°C de draaihendel zeer stug wordt. Bij -7°C kan ik hem bijna niet meer verzetten. Wanneer ik de hendel vasthoud tijdens het fietsen (zodat-ie wat opwarmt) is alles weer OK. Gaat het om hetzelfde probleem?

Pagina's