RV7

roger

hoi,
wij (mijn fietsmaat en ik) zijn net terug van een fietstocht in de ardennen, de RV7 van Maastricht naar Bouillon. we vonden de route heel mooi maar de geel-blauwe bewegwijzering was ronduit slecht(niet onderhouden). gelukkig had ik de topogids en een oude, maar gedetailleerde michelinkaart bij me. op de meeste kruispuntjes(in de dalen) was er geen aanduiding waardoor we moesten stoppen, de weg zoeken en onze snelheid van de afdaling niet konden gebruiken voor de beklimming. hierdoor werd de tocht extra zwaar.
-We hebben wel alle RAVEL-routes gefietst en die zijn goed aangeduid maar dit was onze eerste RV-route, zijn die allemaal zo slecht gemarkeerd?
-op die RV7 moesten we voor Hamoir een paar km de Ourthe volgen langs een onverhard,glibberig pad met stenen, putten...we konden niet fietsen met onze beladen tandem...hoe kun je een verdere planning maken, als je niet weet wat er je te wachten staat! kan dit ?
Wallonië is prachtig,maar op fietsgebied is er nog veel werk aan de winkel ! (zelfs de plaatselijke VVV's zoals Durbuy en Bouillon hebben nog nooit van een RV7 gehoord)