schotland

jan23

hallo,
kan iemand mij aan een route rond of door schotland die drukke wegen ontwijkt helpen?
of misschien weet iemand waar ik die kan vinden?
laat maar iets weten, groeten jan

Jan15

Dag
9 jaar geleden fietsten we met onze oudere tieners door de highlands in Schotland. Prachtig en best te doen. Het was wel een georganiseerde toer. B&B waren voor ons gereserveerd en de route was uitgetekend op detailkaarten.
De aangeboden route was op onze vraag wel aangepast:
ipv 40 km per dag 60à80 km/dag en zelf bagage vervoeren op de fiets.
Van Perth, via Forth William naar het eiland Mull en terug via Oban en Stirling.

Jan

Lena1

Dag Luc en Anita,

Ik lees dat jullie vorig jaar een tocht door Schotland gemaakt hebben.... Hebben jullie (of andere fietsers) tips voor twee onervaren vakantiefietsers die dit jaar ook naar Schotland trekken?

Mijn vriend en ik plannen een tocht van een tweetal weken (mei of juni). We hebben al heel wat informatie verzameld via het internet (sustrans.org.uk en buitensport-schotland.nl) en de ''trotter'' reisgids.

Eén vraag blijft ons echter parten spelen: fietsen we door de lowlands of door de highlands? Ik heb al gelezen dat de lowlands niet altijd ''low'' zijn en de highlands niet altijd ''high''. Ik bedoel...wat kan een gemiddelde vlaamse fietser in Schotland aan? (We zijn zelf mountainbikers die elke zondag in Limburg of Vl.Brabant een veldtoertocht rijden).

We dachten al aan een ''lus'' vanuit Edinburgh naar Aberdeen, Inverness, Fort William, Oban?, Glasgow en terug naar Edinburgh. Of toch maar beter de St Colombia fietsroute...?

Of ...?

Lena

Bellis Luc & An...

Beste,
Samen met mijn vrouw heb ik in 2006 in Schotland gefietst.Gans Schotland met uitzondering van het westelijk gedeelte is bewegwijzerd voor fietsers.
Voor ieder deel bestaat er een beschrijving met kaart en verdere info. Wanneer je in Edinburg van de boot komt beginnen de routes.Je kan' a la' knooppunten systeem van dag tot dag je route bepalen. In de grotere steden zijn de (dure) kaarten te verkrijgen in de toeristische diensten. Wij waren in ieder geval blij verrast met de aanwezige bewegwijzering. Een aanrader.
groeten,
Luc en Anita

a en b

Hallo,

Als je op de outer hebriden fietst heb je zowieso niet veel verkeer . Ook de Orkney en Shetland islands zijn de moeite en niet druk. Helaas zijn de boten betrekkelijk duur,neem je studentcard mee of doe zoals wij:36 jaar zijn en dan zeggen dat je ze vergeten bent!!
groetjes annemarie en benja

Luc10

De St. Columba Fietsroute (uitgeverij Pirola) wellicht? Dat is een route vanuit Newcastle door het zuiden en zuidwesten van Schotland. En anders kun je een van de Sustrans routes nemen. Zie voor meer info www.fietsgidsen.nl onder Groot Brittannië,
Luc