SN Brussels Airlines

Yves Bauwens

Heeft er iemand ervaring met fietsvervoer via SN.
Wij zouden naar Dakar, Senegal willen en hebben ons geïnformeerd bij SN. De ene persoon zegt dat we een 'hard box' moeten kopen (waar een trekkersfiets niet in past), de andere zegt dat een kartonnen doos voldoende is.
Kunnen wij in de luchthaven van Dakar onze doos een maand laten staan?
Zijn er al mensen met SN gevlogen (eventueel naar Dakar) die ons een beetje verder willen helpen?

Yves

Frederik

Mijn vriendin en ikzelf pakken met industriele verpakkingsfolie (op een rol te koop) en bolletjesplastiek.
wikkel tot je een mooi pakketje bekomt (eerst bollekesplastiek over het kader en dan folie). op de luchthaven van bestemming rol je de folie er gewoon af en hij is herbruikbaar bij de terugreis. we bewaren hem in een depot in een tas waar we onze fietstassen in stoppen op het vliegtuig (alles bij elkaar, één pakket).
veel eenvoudiger dan zeulen met karton en even efficient als bescherming, mijn inziens.
wel trappers eraf, lucht uit banden (wij halen ook de voorlicht eraf en maken het versnellingsapparaat los en bevestigen het losjes aan het kader).

nuja, ieder zijn methode
succes ermee
F.

Andere Geert

Op de luchthaven van Cancun (Mexico) hebben we 7 jaar geleden onze dozen gaan verstoppen ergens op de luchthaven. Zeer goed verstopt tussen hopen rommel, we waren er vrij zeker van dat die er 2 maanden later nog zouden staan.

2 maanden later stond er een volledige nieuwe luchthaven. De oude luchthaven was met bulldozers weg geveegd.
In een doos of zonder doos? Ik zou er niet wakker van liggen. Beide hebben we al veel toegepast.

Gerlinde

Wij hebben onze fiets al enkele keren met het vliegtuig meegenomen en hebben uit ervaring geleerd dat het best is deze gewoon in een fietsdoos te verpakken (kan je gewoon bij de fietsenmaker krijgen).
In Korfoe hadden we deze dozen, na het terug rijklaar maken van de fietsen, naast het gebouw bij een container gelegd naast het luchthavengebouw en voor onze terugreis lagen 2 van de 3 dozen er nog!!!
In Sri Lanka hebben we mensen ter plaatse een stevige fooi gegeven om de fietsdozen voor ons te bewaren. Dit was geen enkel probleem, integendeel zelfs!
Goede reis!
Gerlinde

M. Duyvejonck

Beste,
Ik ben met SN vorig jaar teruggekeerd uit Budapest met mijn fiets aan boord. In Budapest heb ik in een afvalcontainer van een doe-het-zelf zaak een groot stuk doorzichtig plastiek gevonden. Op de luchthaven heb ik ketting, zadel en stuur met uitstekende delen goed verpakt en mijn fiets is zo het vliegtuig ingegaan en zonder schade in Zaventem eruit gekomen. Lucht moest uit de banden, stuur gedraaid en pedalen eraf. Een Amerikaanse heeft haar fiets met de andere helft van mijn stuk plastiek ingepakt. Succes!

M. Duyvejonck

Rudy Dewilde1

Dag Yves,
Vorige zomer ben ik met een vriend vanuit België naar Noorwegen gefietst. We zijn teruggekeerd met SN Brussels Airlines.
In Hamar (Noorwegen) zijn we bij een plaatselijke fietsenhandelaar twee (gratis) fietsdozen gaan ophalen, d.w.z. de gewone kartonnen dozen waarin elke fietsenhandelaar zijn nieuwe fietsen toegestuurd krijgt. Het moesten grote dozen zijn want we hebben beiden een Trek X-600 met vlinderstuur.
We hebben de doos heel goed dichtgetapet. Ze wogen ca. 17 kg.
In de luchthaven van Oslo werden ze probleemloos ingecheckt en in Zaventem ongeschadigd afgeleverd. We moesten niets bijbetalen voor overgewicht (max. 20 kg), maar we hadden behalve de fietsen maar één sporttas gerief mee. De rest bleef achter in Noorwegen en zijn we later gaan ophalen met de auto.
Ik had nog nooit mijn fiets meegenomen op een vliegtuig, maar voor ons is dit echt zonder problemen gegaan. Je moet wel verplicht bij het bestellen van je tickets meedelen dat er een fiets meegaat!!!
En het zou toch moeten lukken dat men, mits een kleine fooi, in Dakar je lege doos bijhoudt, denk ik.
Veel succes,
Rudy Dewilde
http://users.pandora.be/fietstocht