specialized sirrus of Victoria 3.4

krisvdb

Als gezin met 2 kinderen willen we jaarlijks een kleine fietsvakantie doen.
Vorig jaar reden we op 3 dagen 140 km met de 2 kinderen. De jongste was toen 5 en zat op een aanhangfiets, de grootste was toen 8 en reed op haar oxford stadsfiets. Wijzelf ook op een oxford stadfiets.
Het enige wat ons is tegengevallen is het gewicht van deze stadsfietsen.
Na veel zoeken op fora (ook hier) hebben we voor de kids frog bikes gekocht.
Voor onszelf is de keuze echter veel groter, en we zien door het bos de bomen niet meer...
We ambieren niet direct grootse reizen, maar eerder weekendtochten en een kleine week in de zomer, telkens met de kinderen erbij. Ons budget is niet echt groot, en dat beperkt de keuze al wat.
Ik twijfel nu tussen 2 budget fietsen:
De specialized Sirrus (disc of gewoon??) en de victoria trekking 3.4
Iemand een voorkeur voor een van deze 2?
Voor mezelf dan de keuze tussen specialized Vita en dezelfde victoria 3.4
Indien de kinderen als ze groter zijn het zien zitten om verdere vakanties te doen, zullen we uiteraard ons materiaal upgraden, maar voorlopig is het eerder 1 weekje per jaar, 40km per dag. Met lichte bepakking.

ThomasV

Ik denk dat er qua geometrie wel 1 en ander zal verschillen in het frame van die 2 fietsen. De sirrus is meer een racefiets met recht stuur, terwijl de victoria me toch eerder een iets meer uitgeruste fiets lijkt.

Ik heb zelf een Specialized Sirrus (die te koop staat, overigens), maar zou die persoonlijk niet gebruiken voor transport van veel en zware bagage. Ik vind persoonlijk dat er iets teveel flex op het frame zit daarvoor. Het blijft wel een heel aangename, lichte en snelle fiets. Er zijn mensen die een Sirrus gebruiken voor trekkings zonder problemen. 't Is maar waar je graag mee rijdt natuurlijk.