tassen en zakken

Svensoet

Hallo iedereen,

Als beginnende vakantiefietser heb ik de weg naar dit forum gevonden en zit zoals iedere débutant met nog wat vragen rond materiaalkeuze. Ik plan om deze zomer samen met mijn lief in het noorden van noorwegen te gaan rondrijden, waaronder de Lofoten. Fietsen hebben we al maar ik ben nu aan het uitkijken voor bagageruimte, zijnde de fameuze fietstassen. Zijn er mensen die weet hebben van tweedehands tassen of dien ik mij onmiddelijk te richten op nieuw gerief? Waar zijn er vervolgens in Vlaanderen of Wallonië fietszaken te vinden die niet naast coursgerief ook trekkingmateriaal aanbieden??? Ik woon in de buurt van Geraardsbergen op grens van Oost-Vlaanderen en Vlaams-Branbant.
Heeft er anders iemand ervaring met bestelling via globetrotter.de want ik ben geneigd om hier gewoon te bestellen.

Alvast bedankt voor jullie inbreng.

Svensoet

Sabien

Hallo,

misschien kun je ook fietstassen huren.
Bij Mobiel in Kortrijk (www.mobiel.be) kun je in elk geval fietsen huren met zeer degelijke fietstassen (ik denk dat ze sinds kort Ortlieb of Vaude hebben).
Ik weet niet of ze fietstassen apart verhuren. Misschien eens informeren?
Ook in Menen is er een bedrijfje (www.duvelo.be) die fietsen met fietstassen verhuurt.
Maar zoals Koen heeft geschreven. Als je van plan bent om nog te gaan fietsen, vind ik investeren in goede fietstassen geen overbodige luxe.

koen12

Hey,
dat is een moeilijke. Hangt eerst en vooral van je beschikbaar budget af. Indien je er niet meteen veel geld tegenaan wil/kan gooien, zou ik voor tweedehands gaan. Als je wat rondkijkt (en je hebt tijd) vind je zeker een paar tweedehands Vaude- of Ortlieb-tassen (mits normaal gebruikt kan daar weinig of niets mee gebeuren). Als je budget het toelaat én je van plan ben regelmatig op fietsvakantie te gaan, zou ik meteen kopen. Met globetrotter.de zelf heb ik geen ervaring. Toch zou ik eerst eens 'live' fietstassen gaan bekijken (grootte, voor- en/of achtertassen, ...) Bij AS-Adventure bike, Avventura, de betere fietszaak... vind je alles. Oja, mijn vrouw zweert bij Vaude. Ik ben een Ortlieb-fan. En toch zijn we nog samen ;-)
Het beste,
koen