terugkeren van de noordkaap

Chris7

Dag vakantiefietsers,

Ik zit een beetje weg te dromen en zie me van de zomer al van de middernachtzon genieten aan de noordkaap.
Ik plan nooit iets op voorhand, maar nu vraag ik me toch af hoe je terugkeert als je aan het einde van de wereld zit.
Ik denk niet dat ik zin heb om met de fiets terug naar beneden te rijden.
Kan je daar met een bus terugkeren ? Treinen zijn er niet heb ik al begrepen. Al liftend ? Evt. een boot : op voorhand reserveren ? prijzig ?
Ik vind het nl. een grootse uitdaging om écht low-budget te reizen.
Ben nieuwsgierig ...

Chris

jonas3

Hey , ook ik ben vorig jaar naar de noordkaap gefietst. Heen en terug uit België. Je kan idd met de bus en met je fiets terugkeren op voorwaarde dat je werkt met en finse busmaatschappij, deze doen daar niet moeilijk over. Als er plaats is ( in de bagageruimte, voor de fiets dan vooral ) zul je meekunnen. De terugreis zal dan natuurlijk ook via finland verlopen. Ja kan dus op die manier door enkel één keer over te stappen ( in Rovaniemi ) tot in helsinki raken. Meer info over de buslijnen in finland vind je op http://www.eskelisen-lapinlinjat.com/fi/index.php . Veel plezier

Fietsjunks El & El

Hoi Chris,

Wij zijn vorig jaar naar de Noordkaap gefietst en nog een stukkie door naar Kirkenes. Terug zijn we gevlogen vanaf Kirkenes met Wideroe. Je kunt ook met SAS geloof ik, schijnt hetzelfde vliegtuig te zijn. Er zijn verschillende plaatsen waarvandaan je terug kunt vliegen naar Oslo en dan een vlucht naar Belgie of Nederland.
De kosten vielen ons best mee. En je fiets, daar doen ze dus echt niet moeilijk over! Je krijgt een plastic zak, hoeft weinig te stellen behalve je stuur en hij wordt netjes behandeld.

We hebben de vlucht terug naar Oslo via internet geboekt, je krijgt een e-ticket en dat werkt perfect! Dat hebben we trouwens daar in Noorwegen zelf gedaan, was ruim op tijd. Wij wisten namelijk ook niet waar we zouden eindigen.

Je kunt ook met de boot terug, de Hurtigruten, maar dat is dus best wel heel erg prijzig. Dan moet je wel ruim van te voren boeken om de goedkopere hutten te reserveren, maar wij vonden het 'onbetaalbaar'. Het is wel leuk om een klein stukje met de boot mee te gaan, je kunt overal zo opstappen en 1 of 2 stops meevaren, dat is dan nog te betalen, want je hebt geen hut nodig.

Als je meer wilt weten over de route, neem dan een kijkje op onze site: http://www.fietsjunks.nl

Of stel gerust nog meer vragen hoor! Het is in ieder geval een prachtig land!

Succes!
El & El