Timmelsjoch Hochalpenstraße

klaas1

Hallo,

Ik wil in juli-augustus naar de Timmelsjoch Hochalpenstraße
Heeft hier iemand ervaring mee?
Wil vanuit Bregenz starten en de volgende plaatsen aandoen.
Arlberg Pass-Landeck-Sölden-Merano en via de Rechenpas terug naar Landeck.
Anderom is ook mogelijk.
Graag tips o.a.van welke kant kan ik het best beginnen?
Hoe zijn de overnachtings mogelijkheden?

Eddy4

Vorig jaar, op terugweg van Rome, de Timmelsjoch beklommen vanuit Merano.Van Merano gaat het licht hellend en golvend naar S. Leonardo waar echte klim begint.Moos:(wild gekampeerd en daar een dag blijven staan wegens regen)7 km aan ong. 10%,dan 4,5 km bijna vlak en opnieuw 7 km vrij steil. Laatste 2 km zijn ong. vlak, wel 1 schaars verlichte tunnel van 500 m. Na top én stukje af volgt nog een rotstukje omhoog(2km?).
Mooie afdaling door Ötztal.Er is weinig verkeer in de ochtend. Ondanks mijn 30 kg bagage was dit goed te doen. Ik vond het een héél mooie klim. Ik heb mijn ganse reis, 3 maanden, bijna uitsluitend wild gekampeerd, er is geen alternatief voor mij...

PAUL SMITS

vanaf Merano volg je de S44 naar ST.-Leonardeo of ST.-Leonard(duits). Hier sla je links af naar de Passo di Rombo of Timmelsloch(duits)Na enkele stijle sukken van 9 à 10% en door een paar tunnels bereik je de Oostenrijkse grens op 2509m. Nu is het nog een dikke 20km afdalen tot in Solden. Verder door het Oetztal tot beneden en dan door de vallei tot in Landeck.
Veel succes
Paul

klaas1

Hallo Paul,

Die kant ben ik ook al gereden, de route van
Reitsma naar Rome.
Maar vooral in de weg vanaf Merano ben ik geintereseerd.
Want die is mij geheel onbekend.
Heb je hier ook informatie over?
Alvast bedankt.

PAUL SMITS

Ik heb die route alleen met de auto gedaan tussen IMST en Landeck.De rest heb ik met de fiets gereden in stukken en op verschillende jaren.Volgens mij is de route van Landeck over de Rechenpass naar Merano de gemakkelijkste.Wel in Italië zeer druk in de vallei naar Merano.Je kan hier beter de fietsroute tussen de boomgaarden nemen.Wel meer kilometers maar o zo mooi en rustig.Sportieve groetjes.
Paul