Timmelsjoch pas

Gunther

Heeft er iemand de Timmelsjochpas reeds gedaan van Merano (Italie) naar oetz in Oostenrijk.
We gaan deze doen met onze twee kindjes (in fietskar en een weehootrailer) maar gezien dat dit een serieuze klim is vragen we ons af of er tussen Merano en de top van de pas te kamperen valt. Om de klim wat te verdelen en niet in één dag te moeten doen?

a en b

laat je nooit afschrikken door de mening van mensen in een camper!!! een fietser heeft geen hoogtevrees en het is een prachtige pas.
de pas is steil en een beetje smal, maar ze rijden je daar echt niet van de weg af hoor!! wij sliepen ergens in een weide bij de boer. en als het niet lukt...tja, dan moet je terug...maar dan mis je de overheerlijke apfelstrudel boven op de pas natuurlijk.
groetjes a en b

annie

Lijkt me niet verstandig,zeker met kinderen .Wij waren in juni op deze pas met een camper,zijn nooooit bang maar ''t grootste gedeelte konden we door mist zelfs de weg niet zien,reden bijna rechtdoor zagen links een donkere tunnel vol mist,met grootlicht aan was er ook geen weg tezien,alleen kleine lichtjes op de grond.Veel motoren.
Dus ... dit is onze ervaring .Tip via retschenpass prachtig, ook klimmen maar veiliger.
groeten Annie

Mark

Best niet beklimmen in het weekend (juli). Was verschrikkelijk druk. Moto's en nog eens moto's.

Eddy2

Twee jaar terug die bewuste klim gedaan. Weet niet van een camping op dat traject. Zelf mijn tent opgesteld 1 km buiten Moos op een parking/uitzichtpunt in aanleg.Wegens hevige regen daar 2 nachten gestaan, geen probleem.Na Moos heb je 2 stukjes, telkens 7 km die behoorlijk steil zijn.Elke 3 km zag ik een best doenbaar kampeerplekje, ik heb mijn hele reis, 3 maanden lang, bijna niks anders gedaan.
Succes, en zeker doen !!!